Де в Ірпені витратити «тисячу Зеленського»? (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

«Книги від улюблених авторів, кіно та залізничні квитки, ліки для людей похилого віку або ж відкладений на потім абонемент у спортзал. Невеликий і не дуже маленький перелік послуг та розваг, які можуть отримати вакциновані українці за програмою «єПідтримка». На що і де «вакцинаційну» тисячу витрачають в Ірпені, ми зараз дізнаємося».

Олександр, мешканець Ірпеня:

«Ми сходили в кіно – в наш місцевий кінотеатр «Перун». І поки що це все, що ми витратили».

Світлана Ничипорчук, завідувачка аптеки «Бажаємо здоров’я»:

«З 24 січня в нашому місті населення віком від 60 років має можливість розрахуватися карткою «єПідтримка». Всі задоволені».

Євгенія Антонюк, керівниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради:

«Скористатися «вакцинаційною» тисячею та придбати квитки на концерти та вистави можна і в нашому місті. Ви можете придбати ці квиточки через електронні системи «Karabas», «Kontramarka»».

За результатами опитування в телеграм-каналі ITV лідирують книгарні. Тому спершу вирушаємо до магазину «Книголенд». Господарка «книжкового царства» розповідає: щойно стартували перші виплати – від клієнтів немає відбою. Купують як у магазині, так і онлайн.

Валентина Миргородська, керівниця мережі магазинів «Книголенд»:

«Коли з’явилася ця програма «єПідтримка» – звісно, більше людей з’явилося. Книжки купляються різні: і бізнес, і психологія, і українські сучасні, і про видатних людей. Розумна людина з радістю використає ці кошти і ще й подякує, тому що «звалилася» тисяча».

Далі навідуємося в один із найпопулярніших фітнес-клубів Ірпеня – «Reforma». Ще до перших виплат соцмережами розлетілася їхня приваблива пропозиція – придбати безлімітний абонемент на місяць за 1000 гривень замість 1290. 

Лілія Коваль, працівниця фітнес-клубу «Reforma»:

«Взагалі, з’явилася дуже гарна можливість завдяки тисячі гривень, яку виділив Зеленський, стало набагато більше клієнтів. Це дуже корисно для нашого бізнесу».

У трійці лідерів за зібраними тисячами за вакцинацію – кіно. І наша наступна локація – кінотеатр «Перун». Тут розповідають, що завдяки програмі в них з’явилося багато нових клієнтів.

Оксана Ступаченко, касирка кінотеатру «Перун»:

«Ми сиділи на карантині дуже довго, і для нас зараз це добре. Люди йдуть різного віку: і студенти, і навіть пенсіонери пішли. Багато хто відкрив для себе в Ірпені кінотеатр, бо хоч нам уже сім років, але вони не знали, що в нас є кінотеатр. Це був дуже хороший поштовх. Взагалі, дуже дякую!»

Олександра Страдецька:

«За «вакцинаційну» тисячу тут можна придбати квитки на фільм на будь-який смак. А от посмакувати попкорном не вийде – все через MCC-код у терміналі».

Це спеціальний код із чотирьох чисел, які вказують на сферу діяльності підприємства: спорт, розваги, одяг тощо. Але знайшлися й ті, хто спробував перехитрити систему. У невеличкому кіоску на вулиці 10-а лінія в Ірпені днями викрили такого «бізнесмена». Продавець книг вирішив, що цигарками та пивом торгувати вигідніше. Через такі махінації до підприємця навідалася поліція, і оголошення про розрахунок «єПідтримкою» зняли.

Олександра Страдецька:

«Тож якщо ви ще не встигли витратити свою тисячу – тепер знаєте, де це можна зробити в нашому місті. Бажаємо хороших покупок та гарних вражень! І головне – вакцинуйтеся та будьте здорові!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300