День донора в Ірпені зібрав рекордну кількість охочих здати кров (відео)

Майже пів сотні мешканців Ірпеня долучилися до благодійної акції «Безпечна кров для всіх». Акцію ініціювала команда партії «Нові обличчя».

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради від партії «Нові обличчя»:
«Це надважлива справа. Людям завжди потрібне переливання крові, завжди потрібна кров на якісь термінові операції, після якихось ДТП, після надзвичайних ситуацій. Це гарна справа, яку ми в нашому місті будемо робити завжди».

Разом зі здачею крові робили ще одну добру справу – збирали кошти на лікування 9-річного Романа Головка. До акції долучилися представники комунальних підприємств Ірпеня та компанії «Ecosoft».

Юрій Чечайлюк, директор операційного департаменту компанії «Ecosoft»:
«Ми підтримуємо акції, які направлені на здоров’я в нашому регіоні. Ми дуже активно брали участь у підготовці до боротьби з COVID, оперативно налагодили виробництво масок, антисептиків. Ну й усі наші співробітники досить активні в цьому плані й стараються такі акції підтримувати».  

Забір крові проводив Київській обласний центр служби крові. За рахунок ірпінських донорів обласний банк крові збільшився на 14 літрів.  

Тетяна Бондарук, лікар-терапевт Київського обласного центру служби крові:
«Незважаючи на карантин, кров потрібна, компоненти крові завжди потрібні».

Медики з обласного центру крові приємно здивовані активністю ірпінців. Кажуть, що під час карантину ще ніде не зустрічали більшого числа донорів в один день.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Хочу подякувати нашим містянам, що сьогодні вони долучилися до цієї акції, здають кров. Ця кров, я впевнений, комусь врятує життя».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300