В Ірпені вшанували Героїв АТО (фото)

A26i7191

В Ірпені на Київщині відзначають День Незалежності України. З нагоди свята на Алеї Героїв АТО вшанували живих і пом’янули загиблих воїнів. Жителів громади привітав міський голова Олександр Маркушин.

«Від нашої управлінської команди, від усього депутатського корпусу хочу вас привітати з 30-ю річницею незалежності України. Традиційно ми починаємо відзначати День Незалежності (як і всі державні свята й День міста) з Алеї наших Героїв. Так було, так є і так буде. Бо ми знаходимося в мирному Ірпені виключно завдяки нашим Героям – і тим, які повернулися, і тим, які віддали найдорожче – своє життя – за нас, за нашу Київщину, за Україну, за Ірпінь і за свої родини», – сказав мер.

Він наголосив, що сьогодні наша країна все ще відстоює свою незалежність, перебуваючи в стані війни.

«Це дуже боляче, але я впевнений – ми в цій війні переможемо. І переможемо тоді, коли будемо не лише вважати себе українцями, але все робитимемо для розвитку нашої країни, для розвитку нашої громади. Я впевнений, що тут кожен вболіває за Україну і любить Україну. І я дуже мрію, щоби наступну, 31-у річницю незалежності України ми святкували вже в мирній країні – з українським Кримом, із українським Донецьком та Луганськом», – підкреслив Маркушин.  

Він також закликав усіх місцевих керівників приділяти якнайбільше уваги матерям загиблих воїнів. «Приділяйте всі максимально їм увагу, вислуховуйте їх – вони на це заслуговують. У них нікого, крім нас, не залишилось. Бережіть їх і допомагайте їм», – наголосив міський голова.

З нагоди свята він вручив грамоти виконавчого комітету міської ради учасникам бойових дій на Сході Олені Павловій, Роману Рудольфу та Дмитру Решетову, волонтерам Діані Бондар, Тетяні Голан і Михайлові Лакею, представнику Бучанського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковнику Андрію Лазарєву.


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300