Державному податковому університету –100 років (відео)

Йому 100 років. Але виглядає він молодо та сучасно. І незважаючи на вік, він щодня наповнений активним життям. Цієї осені столітній ювілей відзначає Державний податковий університет, що в Ірпені на Київщині.

Валентина Унинець-Ходаківська, в. о. ректора Державного податкового університету:
«Вірю, що попри 100 років усе лише починається. Вірю, що попереду – більше і краще».

В університету багата й непроста історія. 100 років тому він розпочинався з технікуму. Потім це був коледж, потім інститут, пізніше академія, яка згодом переросла в Національну академію. Зараз тут пишаються не лише багатою матеріально-технічною базою та новітніми навчальними технологіями, а й потужним викладацьким складом.

Андрій Клочко, народний депутат України:
«Не кожен український вищий навчальний заклад може похвалитися такою датою, такою багатою науковою базою та викладацьким досвідом. Ви не лише примножили надбання ветеранів університету, але й впроваджуєте в навчальний процес найсучасніші технології, які дозволяють випускати найкращих в Україні фахівців у сфері фінансової та податкової політики».

Багато випускників цього вишу стали видатними людьми, які трудяться в різних сферах.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«Я сьогодні з радістю відзначаю сторічний ювілей Податкового університету, з яким великою мірою тісно пов’язане моє життя. 25 років я пропрацював у цьому закладі, плюс три роки я був студентом ще колись коледжу. Тому це теж моє свято».

Важливою частиною життя університет став і для голови Інвестиційної ради Ірпеня, лідера партії «Нові Обличчя» Володимира Карплюка. Він тут не лише навчався, але й працював викладачем.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:
«У той період, коли я навчався, університет набирав шаленого темпу розвитку. Багато хто говорив про те, що студенти нашого університету нікому не потрібні. Час показав, що студенти нашого університету сьогодні управляють державою, управляють містом. Сьогодні студенти нашого університету – це відомі в державі люди, які творять сьогоднішню історію».

Податковий університет є рідним і для теперішнього мера Ірпеня Олександра Маркушина. Він здобував тут уже другу вищу освіту.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Університет – це стратегічний партнер нашого міста, це найбільший платник податків. Університет без міста не може і місто – без університету. Звичайно, це наша гордість. У наступному році в нас є декілька спільних проєктів нашої територіальної громади і нашого університету. І я впевнений, що ми разом виконаємо їх».

Ювілей ознаменувався подією, яка назавжди залишиться не лише в історії вишу, а й усієї України: до сторіччя університету «Укрпошта» виготовила конверт із зображенням навчального закладу та маркою з його гербом. Ювілейний конверт представили на Міжнародному економічному конгресі, який відбувся в рамках святкових заходів. Тож щасливого лету, ювіляре!


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300