Реклама

Для нового медцентру Ірпеня доставили цифровий рентгенапарат (відео)

Ірпінь почав отримувати устаткування для нового медичного центру на вулиці Садовій. Сьогодні доставили цифровий низькодозовий рентгенапарат експерт-класу. Його вартість 5 мільйонів гривень.

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня»: «Це сучасний рентгенапарат модельного ряду 2020 року. Він дає можливість робити знімки швидше, ніж ті апарати, що є в нашому закладі. Опромінення в нього мінімальне».

Цей рентгенапарат — не єдине обладнання, яке вже закуплено для майбутнього медцентру Ірпеня.

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня»: «За березень ми вже отримали апарат КТ на 64 зрізи вартістю 18 мільйонів гривень, який буде монтуватися у наш медичний центр. Отримали апарат УЗД експерткласу, який використовується в палатах невідкладних станів і в операційних, вартістю близько 2 мільйонів».

Все це устаткування придбано за державні кошти в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Участі Ірпеня у цій програмі активно сприяла Київська облдержадміністрація.

Олена Єфіменко, директор департаменту охорони здоров’я КОДА: «Міністерство охорони здоров’я завершує приготування і ви ще комп’ютерний томограф отримаєте, і велику кількість обладнання: електрокардіографи, монітори і маленькі діагностичні обладнання для облаштування приймального відділення».

У свою чергу заступниця голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак зауважила, що розвиток медицини в Ірпені за останні п’ять років вражає.

Тетяна Щербак, заступниця голови КОДА: «За 5 років ми досягли фактично того рівня, який країна досягає десятиліттями. Це, насамперед, злагоджена робота всіх гілок – і влади, і медичних прредставників, які присутні у регіоні. Це, насамперед, люди, які до цього .докладають своїх рук, своїх зусиль. І завдячуючи цим людям, які дійсно переймаються цим напрямком, ми маємо такий високий рівень медицини, який зараз є».

Ще Тетяна Щербак зазначила, що медичний центр такого рівня, як зводиться в Ірпені, єдиний на всю Київщину. А тому область всіляко підтримуватиме зусилля місцевої влади у його будівництві.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова: «На останній сесії міської ради виділили кошти. Ще додатково губернатор обіцяє, що будуть виділені кошти в розмірі 20 мільйонів на наш медичний центр. І восени ми плануємо його відкрити».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама