До 1 червня: прогноз енергетиків щодо повного відновлення електропостачання в Ірпені

Photo1

Компанія «ДТЕК Київські регіональні електромережі» прогнозує, що повне відновлення енергопостачання Ірпеня відбудеться до початку літа. Про це енергетики повідомили журналістам ITV.

«Виходячи з оцінок руйнувань мереж, сформованих планів робіт і забезпечення матеріалами й технікою, енергетики прогнозують до 1 червня завершити відновлення енергообладання в Ірпені», – зазначається в коментарі компанії.

За її даними, без світла наразі залишаються більше 70 тисяч клієнтів Ірпінського енерговузла.

На початку робіт відновлення потребували п’ять підстанцій 110-35 кВ, 435 кілометрів ліній 6-10 кВ і 674 кілометри ліній 0,4 кВ. «З них уже відновили 53% мереж 6-10 кВ та майже 8% – 0,4 кВ. 14 квітня відремонтували високовольтну лінію та заживили високовольтну підстанцію 110/10 кВ «Ірпінь»», – розповіли в «ДТЕК Київські регіональні електромережі».

Енергетики повідомили, що в Ірпені вже відновили електропостачання приміщення міської ради, водоканалу з каналізаційно-насосною станцією, міської поліклініки та школи №17. У планах на найближчі дні – підключити світло в будинках №3 і №5 на вул. Шевченка та відновити подачу струму до мереж мобільного зв’язку.

В енергокомпанії зауважили, що швидкість підлючення багатоквартирних будинків залежить і від готовності внутрішньобудинкових мереж.

«Розпочинаються роботи з відновлення електропостачання багатоповерхівок. Щоб повернути світло в багатоквартирні будинки, енергетикам треба отримати інформацію від власників внутрішньобудинкових мереж – ЖЕКів чи ОСББ – що їхні мережі також відремонтовані і готові до включення», – відзначається в коментарі.

«Слід зазначити, що швидкість відновлення мереж залежить також від роботи саперів. Енергетики можуть приступати до своєї роботи лише після розмінування територій і надання дозволу нашим фахівця на перебування на них», – додали в компанії.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300