До Ірпінської міськради завітав учнівський вертеп (відео)

Ірпінь продовжує відроджувати новорічно-різдвяні традиції. Напередодні «старого» Нового року до міськради завітали з вертепом вихованці Ірпінського ліцею інноваційних технологій.

Ліцеїсти:

«Я дуже люблю щедрувати, часто ходив по інших хатах, щедрував, вивчав гарні колядки з інтонацією. Але мені не вистачило цього, хотілося чогось більшого – в гурті якомусь походити».

«Для мене це є традиція. І, тим паче, з самого початку навчального року я пішла в гурток «Основи риторики», і тому, навіть якщо б я не хотіла, в мене не було б варіантів не піти сюди».

«Я завжди про це мріяла, і я дуже дякую нашому пану Олександру, який нас запросив із дівчатами колядувати сьогодні. І ми нітрошечки не сумніваємося, що це була чудова ідея».

Паном Олександром діти називають свого вчителя – доктора педагогічних наук, професора, який щороку організовує учнів колядувати, щедрувати і міську раду не минати.

Олександр Лавріненко, доктор педагогічних наук, професор:

«Це дійсно така традиція, тому що очільники міської громади Ірпеня завжди опікуються Ірпінським ліцеєм інноваційних технологій. Ми приходимо саме на свято Маланки і Василя для того, щоб подякувати нашим очільникам і побажати їм добра й здоровя».

Тож елітівці не лише защедрували, а й закликали циган наворожити всім щасливої долі. А ще побажали, щоб кури неслися і свині велися, і щоб господар гроші мав та ніде не позичав. Також, за традицією, на прощання коза мала буцнути господаря дому. Господарі ж були щедрими і проводжали вертеп із повною торбою гостинців.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Я дуже вдячний їм за те, що вони сьогодні підняли настрій усьому виконавчому комітету міської ради своїми чудовими щедрівками. І я дуже радий, що покоління наших українських дітей так дотримується і вірить у наші традиції».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300