Директорів КП шкільного харчування Києво Святошинського району взяли на хабарі

Історія зі шкільним харчуванням у Києво-Святошинському районі отримала ще більш скандальне продовження. 17 квітня правоохоронці затримали директорів комунальних підприємств «Шкільні їдальні» та «Дитяче харчування». Андрій Коба і Валерій Смірнов були спіймані на гарячому – під час отримання чергового відкату у сумі понад 110 тисяч гривень.

Керівники комунальних підприємств Києво-Святошинської районної ради організували корупційну схему постачання продуктів харчування в заклади освіти району. За поставку продукції вимагали 20% «відкату» від загальної суми договору.

Оперативники виявили щонайменше три факти отримання Кобою та Смірновим відкатів. Також підтверджено розкрадання ними бюджетних коштів через корупційні схеми, побудовані на дитячому харчуванні.

Сергій Сталюк, громадський активіст:

«За адресою КП «Шкільні їдальні» зареєстровано 17 різних фірм, всі вони, якщо їх перевірити, то цілком можливо, що за договорами вони приймали участь у закупівлі продуктів харчування».

Нагадаємо, восени минулого року довкола дитячого харчування в Києво-Святошинському районі розгорівся скандал. Завдяки анонімній публікації кухаря з’ясувалося, що у шкільних їдальнях катастрофічно не вистачає продуктів, а ті, що поставляють — дуже сумнівної якості. Крім того, вже тоді стало відомо про розкрадання бюджетних коштів.

Суму район виділяє на всіх дітей, які харчуються, а фактично дітей харчується менше та ще на меншу суму. Різниця не один мільйон. Суми на продукти, які виграли на тендерах ВЕЛИКІ, витрачено набагато менше. Різниця цих сум перераховується на рахунки фірм, які не приймали участі в тендерах, тобто ліві фірми.

Журналісти ITV провели власне розслідування і виявили численні порушення у роботі КП «Шкільні їдальні» та «Дитяче харчування». Поспілкуватися з їхніми керівниками тоді не вдалося, адже на територію офісів, які зареєстровані за однією адресою, знімальну групу не впустили. Не захотів відповідати на наші запитання й голова Києво-Святошинської районної ради Вадим Гедульянов, який призначав Кобу та Смірнова на посади, перед тим звільнивши попереднього директора «Шкільних їдалень» Мирона Дубаса:

«Що я можу сказати? Страшно просто, я не пішов на їхні умови і вони мені запропонували звільнити місце. Я був тоді на лікарняному, і вони мене звільнили».

За дивним збігом обставин після втручання журналістів та розголосу цієї справи на території КП «Шкільні їдальні» сталася пожежа. Місцеві припускають – не випадково.

Сергій Сталюк, громадський активіст:

«Цілком можливий підпал. Смірнова сказала, що це підпал. Гедульянов говорив, що це підпал. Документи ті, що треба, постраждали, а ті, що не треба – зникли».

Одразу після затримання Андрія Коби та Валерія Смірнова голова Києво-Святошинської райдержадміністрації Мирослава Смірнова звернулася до поліції з вимогою швидкого та прозорого розслідування. Чому ж ще восени, після розголосу фактів корупції у цій справі, район не провів розслідування – невідомо. Навпаки, Кобу та Смірнова нагородили почесними грамотами та цінними подарунками «за сумлінну працю та високий професіоналізм».

Сергій Сталюк, громадський активіст:

«За цим всім стоїть організатор, той, хто їх туди поставив працювати – це Смірнова, голова РДА та Гедульянов,  без них тут все так просто не відбувається».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

Сьогодні, 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

Сьогодні, 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

Сьогодні, 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

Сьогодні, 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

Сьогодні, 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Ірпінь поділився досвідом відбудови з Конотопом (відео)

17 Apr 19:49

Детальніше
Всі новини
300x300