Дитсадок на вул. Курортній в Ірпені відкриють у травні (відео)

Уже до кінця весни в Ірпені відкриють дитячий садок на вулиці Курортній. Через труднощі, які виникли з фінансуванням зі сторони області, будівництво цього закладу триває вже третій рік – і ось, нарешті, вийшло на фінішну пряму.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Було співфінансування 50 на 50. Ми фінансування дали відразу, у них були затримки, і садочок уже три роки будується й ніяк не може збудуватися. У минулому році домовилися з губернатором, нам передали цей садочок, і ми вже коштами Ірпінської міської ради добудовуємо. Ми прийняли його десь у грудні, і за три – чотири місяці планували відкрити. Так і буде – в травні місяці ми його відкриємо».

Основні ремонтні роботи у приміщенні садочка вже виконано: проведені комунікації, облаштовано ігрові та спальні кімнати, кабінети для працівників, установлено вікна та двері. Зараз завершують стелити лінолеум і працюють над підвальними технічними приміщеннями. Паралельно триває благоустрій території дитсадка та встановлення огорожі.

Олександр Маркушин:
«Треба зробити ігрові зони на вулиці, доробити внутрішні ремонти в кімнатах; ми вже замовили меблі та обладнання на кухню. І зовнішній вигляд: козирки, паркан».

Ігор Дворніков, директор Комунального підприємства «Ірпіньжитлоінвестбуд»:
«Щодня наші спеціалісти виїжджають на цей об’єкт, дивимося за тим, щоб було все встановлено згідно з ДБН та контролюємо строки, бо міська рада ставить завдання відкритися в травні».

Нагадаємо, садочок на вулиці Курортній буде третім освітнім дошкільним закладом, відкритим в Ірпені за останні 5 років. Четвертий дитсадок зводять у мікрорайоні Стоянка – його планують відкрити вже в серпні цього року. Крім того, у 2020-му в Ірпені добудують новий триповерховий корпус школи №1 на 900 учнів. Раніше були добудовані школи №2 та 17.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300