Екс-бургомістерка Борни Сімоне Людтке особисто привозила ірпінських жінок та дітей до свого міста

Img 20230602 141516 958

У День народження колишньої бургомістерки міста-побратима Ірпеня Борни Сімоне Людтке голова Інвестради міста Володимир Карплюк розповів, як пані Людке допомагала українським біженцям.

Активна співпраця німецького міста Борна та Ірпеня почалася у 2016 році. Саме тоді Володимир Карплюк та Сімоне Людтке підписали договорів про відновлення партнерства міст.

«За потужної підтримки пані Людтке Ірпінь та Борна разом реалізували кілька міжнародних проєктів. А коли у наш дім прийшла біда, Сімоне однією з перших запропонувала допомогу нашій громаді і надала безпечний прихисток у Борні понад 200 біженцям з Ірпеня. Вона особисто зі своїм чоловіком їздила забирати ірпінських жінок та дітей до кордону та інших європейських міст – і це найкраще говорить про велике добре серце Сімоне Людтке і її тепле ставлення до Ірпінської громади», — розповів Володимир Карплюк.

Варто зазначити, що громада Борни неодноразово передавала до Ірпеня гуманітарну допомогу та прийняла у себе для лікування поранених бійців Нацгвардії. У травні минулого року, одразу після деокупації міста, Сімоне Людтке відвідала Ірпінь.

«Я щиро дякую Сімоне Людтке за її щирість, відкритість, повсякчасний оптимізм і неймовірну енергійність, яку вона завжди випромінює. Всього найкращого у День народження!», — подякував Володимир Карплюк.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300