Еліна Світоліна та Мішешь Азанавічус шукатимуть гроші на відновлення двох будинків в Ірпені (відео)

Оскароносний французький режисер Мішель Азанавічус вперше приїхав у місто-герой Ірпінь. Але не для того, щоб зняти тут черговий шедевр кіноіндустрії. А щоб закликати світ допомогти поверненню до життя будинку «Затишний двір» на вулиці Давидчука в Ірпені – у рамках благодійної платформи UNITED24.

Мішель Азанавічус, французький режисер і амбасадор UNITED24:

«Енергія відновлення України мене надихає — ця сміливість та відважність ваших людей. Вони попри все оптимістично налаштовані. Нещодавно я організував аукціон та зібрав гроші на допомогу українцям. Після цього зі мною зв’язалася команда UNITED24 і так я став амбасадором цієї платформи».

Режисер організував благодійний аукціон із всесвітньовідомими зірками. Вони виставили особисті речі як лоти. Наприклад, володар двох «Оскарів» Том Генкс – надав друкарську машинку з особистої колекції.

Всього вдалося зібрати 250 тисяч євро. З них половину Мішель Азанавічус спрямував на фундацію Олени Зеленської, яка нині займається відбудовою лікарні в Ізюмі. Ще половину – на ініціативу UNITED24.

Цих коштів вистачить щоб розпочати відбудову «Затишного двору». 130 родин із цього будинку чекають можливості повернутися додому. Серед них пані Олена та її трирічна донечка Лілі.

Олена Дроботенко, мешканка Ірпеня:

«Я дуже сподіваюся, що будуть уже повертатися у наш будинок сім’ї, будуть уже жити. І це не може не радувати».

Надія повернутися додому з’явилася і в мешканців ЖК «Мюнхаузен».

Дмитро Стегній, мешканець Ірпеня:

«Звичайно надія є. Якщо вийде, що нам допоможуть, ми будемо дуже вдячні, бо самі ми не впораємося».

Цей багатоповерховий будинок на вулиці Київській відновлюватимуть також в межахUNITED24. Під патронатом колишньої першої ракетки України Еліни Світоліної.

Еліна Світоліна, українська тенісистка і амбасадорка UNITED24:

«Я буду показувати фотографії та відео, буду розповідати людям, які не були в Україні, що тут відбувається, що потрібна допомога. Щоб люди не забували, що війна триває в Україні. Що Україна і український народ потребує допомоги».

Дмитро Негреша, керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради:

«Приїзд таких всесвітньовідомих людей для міста Ірпінь дуже важливий, оскільки таким чином вони будуть розповсюджувати інформацію про потреби того, що вже зараз необхідно розпочинати відновлення житла, відновлення будинків. Таким чином ми пришвидшимо процес того, щоб відновити ті будинки, які вони взяли під свій патронат».

Цей будинок на вулиці Лисенка вже активно відновлюється під патронатом Олександра Усика. На його відродження спортсмен особисто пожертвував 8 мільйонів гривень. Саме тут російські окупанти розстріляли його друга – ірпінського тренера Олексія Джунківського. Посеред його боксерського залу.

Олександр Усик, український боксер і амбасадор UNITED24:

«Коли мені запропонували бути амбасадором, я із задоволенням сказав так, тому що треба це робити. Якщо людина хоча б трошки має можливість допомагати – вона повинна допомагати, а не казати куди воно піде».

Всього завдяки платформі UNITED24 в Ірпені відновлять 7 багатоквартирних будинків та стадіон «Чемпіон».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300