Фонд відновлення Ірпеня опублікував нову відеоісторію ірпінців, які залишились без житла

Photo 2023 03 29 11 57 07

Фонд відновлення Ірпеня презентував історію ірпінської сім’ї Козир, яка під час бойових дій втратила власну квартиру, що у будинку на вулиці Северинській, 162.

Історію родини розповіла Віра Іванівна. У квартирі вона жила разом із чоловіком.

«Тут пройшла наша молодість, тут росла наша дитина, росли наші внуки. Це наша історія, наше життя», — розповідає Віра Іванівна про родинну оселю.

У їхній будинок неодноразово влучали російські снаряди через що сталася пожежа, всі конструкції були пошкодженні.

Ще більш трагічна історія у 93-річної мами Віри Іванівни. Вона пережила Другу світову війну і знищення її рідного села, трагедію на Чорнобильській АЕС та переселення до нової домівки і зараз вона також залишилася без житла — її квартира вигоріла вщент.

«Експертна комісія прийняла рішення про демонтаж будинку. Будинок, де була квартира матері Віри Іванівни, також постраждав і вже знесений. Тож всі вони залишилися без даху над головою. У родині – всі пенсіонери і не мають можливості відбудувати чи придбати житло. Родина потребує допомоги», — написав співзасновник Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк.

Допомогти можна ТУТ, відправивши переказ з приміткою «Родині Козир».

Нагадаємо, Фонд відновлення Ірпеня розповідає історії зруйнованих будинків в місті, щоб залучити допомогу на їхню відбудову. Зокрема, нещодавно вони опублікували відеоісторію знищеної оселі родини Ракул.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300