Реклама

Фонд відновлення Ірпеня поділився історією родини Лисак, дім яких знищив ворожий снаряд

Фонд відновлення Ірпеня поділився історією родини Лисак, дім яких знищив ворожий снаряд

Фонд відновлення Ірпеня опублікував відеоісторію родини Лисак та їхнього зруйнованого будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 52 в Ірпені. До 24 лютого тут проживали чотири покоління великої дружньої родини. 20 березня 2022 року їхня оселя згоріла.

«Цей будинок придбала моя прабабуся у 1966 році. Тут виросла моя мама. Потім мама з татом тут жили, бабуся й дідусь. І ми з чоловіком вирішили добудувати частину будинку і жити вже всі разом», – розповідає на місці свого демонтованого будинку мешканка Ірпеня Лілія Шинська.

25 лютого Лілія разом з двома дітьми і чоловіком виїхали з міста. 7 березня евакуювалися її батьки, а бабуся з дідусем евакуювалися вже 21 березня, після того як будинок згорів.

«Сьогодні родина живе порізно. Вони мріють знову жити разом і просять про допомогу, адже самотужки збудувати нову оселю можливості немає», – зазначає співзасновник Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк.

Допомогти родині відновити будинок можна вже зараз, надіславши переказ із приміткою «Родині Лисак» СЮДИ.

Нагадаємо, Фонд відновлення Ірпеня розповідає історії зруйнованих будинків у місті, щоб залучити допомогу на їхню відбудову. Зокрема, нещодавно вони опублікували відеоісторію знищеної оселі родини Козацьких.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!