Реклама

Фонд зарплати ірпінських чиновників скоротять на 11 мільйонів (відео)

«Ні необґрунтовано завищеним зарплатам чиновників!», – сказали депутати Ірпінської міськради і скоротили зарплатний фонд працівників місцевого виконкому на понад 11 мільйонів гривень. Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні чергової сесії.  Підтримали його 24 із 32-х присутніх депутатів.

Станіслав Федоров, депутат Ірпінської міськради, фракція «Європейська Солідарність»:

«Довивчивши це питання, я абсолютно погоджуюсь, що можна скорегувати бюджет – зарплатний фонд річний – до мінус 11-ти мільйонів. На даний момент це абсолютно ніяк не вплине на звільнення людей або недоотримання зарплати, а ще мінімум як три місяці дасть нам змогу довивчити питання нарахування і, якщо необхідно, дофінансувати, або ще більша економія зявиться».

Ухваленню цього рішення передувало жваве обговорення напередодні на бюджетній комісії. З ініціативою внести це питання до порядку денного сесії виступив депутат Андрій Помазан.

Андрій Помазан, депутат Ірпінської міськради, фракція «Нові обличчя»:

«У нас питання не кількості людей працюючих. У нас питання – фінансове. У нашій міськраді найвищі зарплати по усій Україні, тому коли зменшимо на 11 мільйонів до кінця року, не думаю що це проблема».

Частина депутатів із ним не погодилась, але більшість таки підтримала.

Михайлина Скорик-Шкарівська, депутатка Ірпінської міської ради, фракція «Голос»:

«Наша позиція така: ми проти того, щоб скорочувати зарплати людям, які фактично працюють. Тому оптимально повернутися до того рішення, яке було на попередній комісії, коли ми мали заслухати і виявити, скільки  людей там фактично працюють. Бо ми знаємо штатні одиниці, але не розуміємо, скільки є вакансій. Давайте скорочувати відповідно до вакансій».

Альона Павлова, депутатка Ірпінської міської ради, фракція «Європейська Солідарність»:

«На наступну бюджетну комісію, на наступну сесію, якщо там будуть скореговані цифри по штатних одиницях, я думаю, що всі члени комісії підтримають, і ми переголосуємо, добавимо. Я вважаю, що це правильна історія, для того, щоб трошечки зменшити напруження в місті, яке відбувається в суспільному плані, тому такі питання потрібно вирішувати».

У результаті на сесії скорочення витрат на зарплати працівникам виконкому підтримали депутати від партій “Нові Обличчя”, “Слуга народу”, “Європейська Солідарність” та “Батьківщина”. Фракція “Голосу” за це питання не голосувала, представники “Свободи” – утрималися.

Валерій Степанюк, депутат Ірпінської міськради, фракція «Свобода»:

«Спочатку потрібно досконало вивчити всі цифри, всі розрахунки, а потім за щось голосувати, тому що це людська праця, людські долі. Ми за те, щоб бюджет використовувався нормально, доцільно, але отак-от з «бухти-барахти» вирішити – ми проти».

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міськради, фракція «Нові обличчя»:

«У теперішній час, воєнний час, ми вважаємо, що для нашого міста ми маємо все таки збалансувати це і ці кошти передбачити краще на відбудову і на Збройні Сили України».

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про необґрунтовано завищені зарплати окремих працівників виконкому Ірпінської міськради. Наприклад, у 2023 році начальниця земельного відділу отримувала в середньому 81 тисячу гривень в місяць, начальниця економічного відділу – 85 тисяч, головна бухгалтерка виконкому – 110 тисяч, а начальниця відділу кадрів – 130 тисяч гривень у місяць. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама