Формування з охорони громадського порядку провели в Ірпені свій регіональний форум

7

У залі Ірпінської міської ради відбувся другий регіональний форум Київщини «Місцеве самоврядування, безпека, громада, закон». Про це повідомляє сайт ірпінського комунального підприємства «Муніципальна варта».

Метою зібрання було об’єднання формувань із охорони громадського порядку й державного кордону та ініціативних громадян задля протидії злочинності.

Окрім ірпінської «Муніципальної варти», на форумі були представлені формування з охорони громадського порядку Вишневого, Обухова та Українки, а також громадська організація «Закон і порядок» (поліцейський центр бойових мистецтв м. Києва) – співзасновник спілки «Громадська безпека +380». Крім того, були присутні представники мерій і недержавних організацій із Боярки, Борисполя, Переяслава-Хмельницького, Березані, Білої Церкви, а також виконавчий директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України Гаррі Мартін.

Учасників форуму привітав перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин. Він підкреслив значну роль «Муніципальної варти» Ірпеня в збереженні комунальної власності міста й охороні громадського порядку.

Гаррі Мартін наголосив на необхідності створення формувань «Муніципальної варти» у всіх містах України, що сприятиме безпеці громадян і розвитку місцевого самоврядування. А голова спілки «Громадська безпека +380» Володимир Бардецький говорив про практичні кроки зі створення таких муніципальних підрозділів правоохоронного напрямку з адміністративними функціями. Учасники форуму підтримали низку його пропозицій:

1. Створити робочу групу з керівників громадських формувань і юристів для доопрацювання проекту Закону України «Про муніципальну варту». Протягом двох місяців провести робочі зустрічі з мерами міст Київщини, головами територіальних громад і представниками місцевого самоврядування з питань протидії злочинності та захисту населення.

2. Провести зустріч із новопризначеним головою Київської облдержадміністрації та заручитися його підтримкою в організації заходів із безпеки населення. 

3. Продовжити на базі міста Обухів пілотну програму з охорони громадського порядку, результати якої будуть ураховані в законопроекті.

Під час форуму представники місцевих формувань виявили бажання стати членами ГС «Громадська безпека +380».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300