Французькі громади допоможуть відбудовувати Ірпінь (відео)

Французькі громади допоможуть відбудовувати Ірпінь. Про це домовилися Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк та президент Асоціації мерів міст Франції, мер міста Канни Давід Ліснар. Відповідний Меморандум про співпрацю підписали в Парижі.

Олександр Маркушин:
«Це дуже важливий документ, і дуже дякуємо за підтримку! Хочу вам подякувати за ту гуманітарну допомогу, яку надає Франція, яку надає Асоціація мерів Франції нашій Україні, нашим людям. Хочу подякувати мерам міст, де змогли максимально розмістити українців, які тимчасово переїхали до Франції і тут себе дуже добре почувають. Це завдяки вашій великій праці й допомозі».

Давід Ліснар:
«З перших годин війни Асоціація мерів міст Франції була мобілізована й запустила великий проєкт допомоги Україні. Ми зрозуміли, що для того, щоб чоловіки, батьки, сини могли захищати свою Батьківщину, жінки та діти мають покинути країну. Саме тому з перших днів ми організували їх прийом у всіх містах Франції».   

Лише три тижні тому відбулася перша зустріч ірпінської делегації з представниками Асоціації мерів міст Франції. Тоді Олександр Маркушин та Володимир Карплюк розповіли французьким колегам про трагедію Ірпеня, показали масштаби руйнації міста та попросили про допомогу. Відповідь не забарилася, і вже сьогодні Ірпінь отримав надійного міжнародного партнера.

Давід Ліснар:
«Процедура запущена. Далі ми будемо проводити консультації для мерів Франції, щоб уже дати на відбудову кілька об’єктів. А також будуть ті, які залучатимуться вже в процесі».

Володимир Карплюк:
«Путін використовує знищення українських міст як стратегію. Він хоче, щоб мешканці українських міст зневірилися, щоб вони розуміли, що країна знищується і її більше не буде. І розуміння, що цього не трапиться, для нас не менш важливе, ніж зброя. У цей важливий для нашої держави день – День Конституції – звертаємося до Франції, до французьких міст із великим проханням – подарувати жителям Ірпеня реалізацію такої, на перший погляд, елементарної, але важливої мрії: просто повернутися до своїх домівок».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300