Французький режисер знімає документальний фільм про воєнні злочини росіян в Ірпені (відео)

Вийшовши з машини, він одразу вмикає камеру й одне за одним ставить запитання меру Ірпеня Олександру Маркушину: як формувалася оборона міста від російських загарбників, яку участь у захисті Ірпеня брав особисто мер, як відбувалася евакуація мирних мешканців і багато-багато іншого. До Ірпеня приїхав французький режисер-документаліст Філіп Азуле, щоб зібрати матеріали для свого майбутнього фільму про воєнні злочини росії на території України.

Філіп Азуле, французький кінорежисер-документаліст:
«Ви проходите важкі часи. І як нам показує історія, дуже важливо документувати те, що відбувається зараз. Особливо важливо задокументувати все це для майбутніх поколінь».

Режисер каже – його робота над збором фактажу триватиме не один день, адже хоче найточніше зафіксувати всі події, які відбувалися на території громади під час воєнних дій і залучити до спілкування якомога більше людей.

Філіп Азуле:
«Війна – це жах для кожного. І я в щоці від того, як себе поводили російські військові. Я вважаю – якщо це війна, то військові повинні воювати з військовими, а не проти цивільних осіб у такий жахливий спосіб, і поводитися так, як тварини».

Знайомство французького режисера з Ірпенем почалося зі зруйнованого рашистами Центрального будинку культури. У планах документаліста – зафільмувати й інші об’єкти, які можуть свідчити про злочини російської армії проти мирних людей.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Хай весь світ знає, що ці росіяни наробили в Ірпені. Хай бачать той жах, із яким вони приходять в усі країни, де воюють. Бо я особисто вважаю, що росія – це країна-терорист, а путін – це терорист номер один у світі».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300