Гостомельській амбулаторії передали сучасне авто швидкої допомоги (відео)

У Гостомельській амбулаторії сімейної медицини відтепер є сучасний автомобіль швидкої медичної допомоги. Спеціалізований транспорт медзакладу передала благодійна організація «Час служити».

Андрій Шпигунов, виконавчий директор БО МБФ «Час служити»:

«Ми передаємо швидку зі Швеції. Наші партнери «Армія спасіння» передали нам сюди на Гостомель одну з таких машин».

Окрім самої автівки, партнери зі Швеції передали й відеоінструкцію для користування нею. Гостомельські лікарі з нетерпінням оглядали нове авто. Раніше на балансі амбулаторії були лише легкові машини.

Андрій Левківський, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:

«Це звичайна автівка, яка не призначена для медичних цілей. На сьогодні завдяки донорам ми отримали автомобіль, який є спеціалізованим медичним транспортом. Він дозволить нам відвідувати пацієнтів удома, а також транспортувати таких пацієнтів до найближчого медичного закладу Київщини».

Автівка швидкої допомоги оснащена спеціальними евакуаційними ношами і каталкою. На ній пацієнта можуть транспортувати у двох положеннях. Також автомобіль має живлення для встановлення у майбутньому професійного медичного обладнання. Місцеві лікарі радіють такому подарунку.

Анатолій Шрамко, лікар-терапевт:

«Просто-напросто зручно. Не треба залежати від когось. Я думаю, що цей автомобіль стане нам у нагоді. Наприклад, відвести в стаціонар людини з травмами».

Тож тепер Гостомельська амбулаторія зможе ще якісніше та мобільніше обслуговувати понад 10 тисяч своїх пацієнтів.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300