Реклама

Гостомельський ліцей №1 охороняє шкільний поліцейський (відео)

Поліцейський наряд поспішає в Гостомельський ліцей №1. Біля аварійного входу було помічено підозрілих осіб. Туди й прямують правоохоронці.

-Підозрілих осіб не виявлено. Приміщення чисте.

Там і справді нікого не було. Бо це лише відпрацювання ймовірних надзвичайних ситуацій у закладі.  Підкріплення викликав ось цей поліцейський. Відтепер він щоденно чергує у ліцеї. Все, що відбувається не лише у приміщенні, але й у дворі, видно на моніторі. В умовній екстренній ситуації поліцейський натиснув тривожну кнопку. Варто зазначити, наряд приїхав миттєво.  

Валентин Бондаренко, капрал поліції Бучанського райвідділу УПО в Київській області:

«Несення служби у нас починається з 7:30. Проведення інструктажу і до шести вечора поки йде навчальний процес».

Офіцери служби освітньої безпеки. Це — пілотний проєкт МВС України. У його межах у школах Київщини і розпочали патрулювання чинні поліцейські. Поки що у проєкті задіяно дев’ять освітніх закладів. У Бучанському районі, окрім Гостомельського ліцею, є ще у Бородянці. Для чергування  у школах поліцейські пройшли спеціальне навчання.

Віктор Веклич, заступник начальника Управління поліцейської охорони в Київській області:

«Особлива увага під час навчання приділялася психологічній підготовці, оскільки тут нестандартна діяльність пов’язана з підлітковим середовищем. Окрема увага приділялася наданню першої медичної допомоги, темі булінгу».

Щоб убезпечитидітей від можливих зловмисників, у поліцейського є все необхідне. Є вогнепальна табельна зброя, кайданки, газовий балон, гумовий кийок, і ручний металошукач. З усього цього вже довелося застосовувати лише металошукач.

Валентин Бондаренко, капрал поліції Бучанського райвідділу УПО в Київській області:

«Металошукач ми застосовуємо при забезпеченні пропускного режиму. А саме, коли заходять невідомі нам люди, батьки, якщо вони бажають пройти на територію школи, або підозрілі особи, які викликають підозру. Взагалі до учнів ми намагаємося не застосовувати, щоб не боялися діти, але у деяких випадках, якщо потребує ситуація то можуть бути».

Окрім безпосереднього нагляду за ситуацією, офіцер безпеки проводить з учнями і профілактичні бесіди. Як от цього разу. Він застерігав старшокласників від зваби тихцем покурити. Замість цього радив займатися спортом.  Діти ж потроху звикають до поліцейського в школі. І сприймають нововведення позитивно.

 Вікторія, вихованка Гостомельського ліцею №1:

«Це для нашої безпеки. Тому це добре.»

Даніель, вихованець Гостомельського ліцею №1:

«Я вважаю, що це правильно. Безпека потрібна».

Катя, вихованка Гостомельського ліцею №1:

«Нормально, що вони ходять, але трохи не звично, що поліція у школі ходить, бо раніше був просто охоронець, а тепер поліція.

Експеримент із поліцейським підтримують і вчителі. Кажуть, почуваються безпечніше.

Наталія Захлюпана, вчителька математики:

«Під час війни це дуже важливо, як для дітей, так і для всього освітнього процесу у школі»

Директор ліцею каже, оплата за роботу поліцейського у школі на плечі батьків не ляже. Поки що.

Володимир Захлюпаний, директор Гостомельського ліцею №1:

«Зараз будуть оплачувати роботу поліцейських за кошти місцевих органів. Тобто, Гостомельська військова адміністрація. А у майбутньому вирішуватиметься, хто фінансуватиме. Ми відпрацювали порядок пропускний і те, що має право зробити поліцейський. Це дійсно забезпечує у повні мірі безпеку нашого закладу та наших учнів».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!