Громади Київщини виступили за створення Ірпінського району

100833946 2774034376216400 3796781442197880832 O

Керівники органів місцевого самоврядування кількох громад Київщини виступили проти нової спроби посадовців Бучанської міськради завадити створенню укрупненого району з центром в Ірпені. Про це йдеться в листі в. о. Ірпінського міського голови Андрія Літвинова, голови Козинцівської сільської ради Володимира Вигінного, голови Михайлівсько-Рубежівської сільради Андрія Помазана, в. о. Коцюбинського селищного голови Сергія Даніша та голови Горенської сільради Анатолія Драпея до міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова й голови Київської облдержадміністрації Василя Володіна.

Підписанти листа, який потрапив у розпорядження редакції інтернет-видання «Новий формат», стверджують, що «посадові особи Бучанської міської ради без погодження з Київською обласною державною адміністрацією лобіюють питання створення Бучанського району замість Ірпінського».

У листі, зокрема, відзначається, що формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня має відбуватися відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів критеріїв, згідно з якими адміністративним центром району може бути місто обласного значення, чисельність постійного населення якого становить не менш ніж 50 тисяч осіб. Тим часом населення міста Буча станом на 1 березня 2020 року складає 36163 особи (нагадаємо, в Ірпені — майже 57 тис. жителів).

Очільники громад зауважили, що на засіданні міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозиції щодо адміністративно-територіального устрою базового рівня Київської області було розглянуто напрацювання облдержадміністрації та вирішено передбачити створення району з центром у місті Ірпінь.

На думку підписантів, утворення Ірпінського району – соціально-орієнтоване рішення, яке працюватиме на задоволення потреб громадян, удосконалення якості й доступності послуг; воно не пов’язане з необхідності дотувати район для створення об’єктів інфраструктури, державних і комунальних установ, які вже існують в Ірпені.

«Я зроблю усе можливе, щоб відстояти створення Ірпінського району та не допущу кулуарних рішень. Хочу нагадати, що місто Буча було до 2006 року селищем міського типу, яке підпорядковувалося Ірпінській міській раді. Впродовж 14 років Бучанська міська рада так і не спромоглася створити незалежну громаду та забезпечити її необхідною інфраструктурою. То виникає запитання: яким чином таке місто може забезпечити життєдіяльність району?» — цитує видання Андрія Літвинова.

Як повідомлялося, раніше місцева влада Бучі й Гостомеля вже намагалася добитися того, щоб Ірпінь не став адміністративним центром укрупненого району, який буде утворено в результаті адміністративно-територіальної реформи. Тоді районним центром пропонували зробити селище Бородянку. Київська облдержадміністрація не взяла цю пропозицію до уваги. 14 квітня вона надіслала до Міністерства розвитку громад та територій узагальнені пропозиції щодо переліку та складу адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня області. Центрами таких одиниць (районів) було визначено міста Ірпінь, Васильків, Біла Церква, Бровари та Переяслав.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Всі новини
300x300