Громади Приірпіння наблизили появу своїх «шерифів»

Photoeditorsdk Export 2021 01 22t104921.552

Три територіальні громади Приірпіння – Ірпінська, Коцюбинська й Бучанська – зробили вагомий крок до впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади» – уклали Меморандум про співпрацю з поліцією.

Загалом підписи під документом поставили очільники 15 територіальних громад Київщини.

Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов закликав голів ОТГ особисто взяти участь у відборі кандидатів на посади поліцейських офіцерів громад.

«Уже скоро буде оголошено конкурс на заміщення посади «шерифа» у Коцюбинському. Він житиме у селищі, щодня тісно співпрацюватиме з мешканцями та забезпечуватиме тут порядок. Вірю, що це буде відповідальна людина, якій ми зможемо довірити нашу безпеку та порядок у громаді», – зазначив після підписання Меморандуму Коцюбинський селищний голова Сергій Даніш.

На його думку, співпраця громад із поліцією в рамках Меморандуму «дозволить більш результативно та якісно співпрацювати і координувати зусилля задля підвищення рівня безпеки населення і зменшення рівня злочинності».

Як повідомили в обласному управлінні поліції, конкурс на вакантні посади поліцейських офіцерів громад стартує 25 січня.

Нагадаємо, проєкт «Поліцейський офіцер громади» є етапом реформування Національної поліції. За інформацією пресслужби Міністерства внутрішніх справ, завдяки цьому проєкту суспільству пропонується новий рівень комунікації та поліцейського сервісу – т. зв. «community policing». На відміну від нинішніх дільничних, «шериф» 80–90% робочого часу перебуватиме в громаді. Він буде доступний для населення, знатиме мешканців території, яку обслуговує, їхні проблеми та надаватиме якісні поліцейські послуги. А громада візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи. Щоб стати офіцером громади, поліцейському необхідно пройти спеціальне навчання та отримати відповідні навички – зокрема, щодо розслідування кримінальних проступків, вирішення питань, пов’язаних із безпекою дорожнього руху, ведення превентивної роботи і з дорослими, і з дітьми, контролю за обігом зброї тощо.  

Проєкт охопить близько 30 тисяч малих населених пунктів України, в яких проживає 28 мільйонів громадян. Минулого року він впроваджувався у 802 громадах як пілотний, а цьогоріч поширюється на всю країну.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300