Гурт «Друга ріка» передав 100 тисяч гривень на благодійність із акустичного концерту «Інша ріка» в Києві (фото)

+ Img 3758

Гурт «Друга ріка» зіграв благодійний акустичний концерт «Інша ріка» – перший у Києві від початку повномасштабного російського вторгнення. Виступ музикантів, крім дотримання зобов’язань перед глядачами, які придбали квитки до 24 лютого, мав на меті зібрати кошти на підтримку діяльності благодійного фонду «Вектор – оптична лабораторія», який безкоштовно ремонтує прилади для ЗСУ.

На концерт були запрошені волонтери і військовослужбовці з родинами.

«Виступ відбувся у теплій дружній атмосфері. Музиканти зіграли в акустичній версії улюблені та всім знайомі пісні «Три хвилини», «Вже не сам», «Фурія», «Секрет», «Так мало тут тебе» та інші, дещо з маловідомого репертуару і свою нову пісню «Чи ти почув»», – розповідає пресслужба «Другої ріки». 

«Наче звичайний концерт, яких ми відіграли сотні, але чомусь перед виходом і перші хвилини на сцені я хвилювався так, ніби вперше. Ми проїхали тисячі кілометрів, виступаючи в Європі – знайомились із новою публікою та зустрічались із добре знайомими шанувальниками, але концерт вдома для рідної публіки – надзвичайно важливий і відповідальний момент, який змусив нас хвилюватися. Мабуть, тому що для мене це був своєрідний звітний концерт, як символ повернення та продовження життя. Дякуємо вам за цю хвилюючу мить… Повернення…», прокоментував концерт фронтмен гурту Валерій Харчишин.

Перед виступом музиканти оголосили про збір коштів на своїх сторінках у соцмережах. У відвідувачів концерту також була можливість зробити донат – готівкою (для цього перед входом у зал була розташована спеціальна скринька) або скориставшись QR-кодом. Загальна сума, яку гурт передав у БФ «Вектор – оптична лабораторія» – 100 000 грн. Вона складається зі зроблених українцями пожертв та частини коштів із продажу квитків.

«Ми – ті люди, хто безпосередньо не бере участі в бойових діях, та маємо найважливіше завдання – посилювати нашу армію в тій сфері, де ми є спеціалістами. Підтримка армії діячами культури та мистецтв надважлива і доводить, що у своїй боротьбі українці єдині. На отримані від гурту «Друга ріка» гроші ми відремонтуємо військові оптичні прилади на суму понад $30 тис. і відправимо їх на фронт. Справні тепловізори, прилади нічного бачення та інші оптичні пристрої допоможуть нашим воїнам зберегти життя на полі бою, а значить користь від нашої роботи буде безсумнівною», — розповів військовий волонтер, засновник БФ «Вектор – оптична лабораторія» Ігор Федірко.

Фонд проводить за кошти благодійників дороговартісні ремонти за запитами від військовослужбовців. Його діяльність триває вже більше семи років. Маючи великий досвід роботи з оптикою та розуміння, які помилки найчастіше робляться під час використання приладів, керівники лабораторії започаткували військову школу «Боривітер». У ній проводиться безкоштовна підготовка військовослужбовців, які найближчим часом мають бути передислоковані в місця ведення бойових дій. 

«Друга ріка» планує продовжити відвідувати міста України з благодійним туром «Інша ріка» та збирати кошти для підтримки ЗСУ. Графік концертів наразі складається і буде анонсований згодом.


Фото Ірени Скуратовської

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300