Гурт «Kozak System» виступив в Ірпені з благодійним концертом (відео)

Ані дощ, ані холод, ані вітер не стали на заваді прагненню ірпінців послухати сучасну українську музику та допомогти українським військовим. Мешканці та гості міста зібралися на центральній площі Ірпеня на благодійний концерт популярного рок-гурту «Kozak System». Чого тільки тут не відбувалося. Шанувальники співали разом із артистами, читали вірші, згадували історію України. Раз за разом лунали відомі кожному українцю національні гасла.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих захисників України. Згадали й тих, хто перебуває у російській неволі. Під час виконання пісні, присвяченої оборонцям Азовсталі, на сцену вийшли мати та сестра одного із захисників Маріуполя, який досі перебуває у полоні.

«Моє серце сталь, моя кров Азов. Не плач моя люба, воскреснемо знов. Воскреснемо знов! Воскреснемо знов», — виконав відомі рядки гурт «Kozak System».

Пролунала й пісня на честь звільнення Херсону. Разом із музикантами її заспівали херсонці, які знайшли тимчасовий прихисток в Ірпені.

«А до Херсона повернулася весна, хоч осінь за вікном давно ганяє листя. І змиє дощ все, що залишила війна. На площі знов лунає українська пісня. І змиє дощ все, що залишила війна. На площі знов лунає українська пісня».

Тетяна та Ніна, переселенки з Херсону:

«Емоції зашкалюють, особливо, коли співали пісню про Херсон. Про наш рідний, куди ми хочемо дуже повернутись. Так, дуже емоційно, дуже аж сльози пробирають».

Разом із «Kozak System» заспівали й ірпінські діти.

Протягом усього концерту шанувальники гурту скидали гроші у спеціальну скриньку. А наприкінці артисти влаштували благодійний аукціон. З молотка продали передані від військових тубуси з-під використаних протитанкових гранатометів.

Анна, переможниця аукціону:

«Я вже не вперше на концерті і, можна сказати, така трошки фанатка. Другий раз приїжджаю в місце недалеко від Києва. Мій чоловік, насправді, мріяв придбати і шукав можливості десь в когось. І аукціон один із таким способів, тому спонтанно прийшла ідея».

Загалом за цей благодійний концерт вдалося зібрати близько 60 тисяч гривень. Усі кошти підуть на закупівлю дронів для ЗСУ.

Ігор, мешканець Ірпеня:

«Хлопці молодці! Драйвові пісні в тему, сучасні, відповідають часу. Дякуємо їм і всім людям, що підтримують і ми підтримуємо також».

Олена, мешканка Ірпеня:

«Дякуємо хлопцям за їхню відвертість, за те, що вони дають нам таку змогу долучитись до биття ворога. Дякуємо, що вони нам піднімають настрій. Слава Україні!».

Василь, мешканець Ірпеня:

«Концерт дуже класний, дуже сподобалося, дуже заряджає. Хлопцям хотів би подякувати за концерт, подякувати за те, ще вони підтримують ЗСУ. Все буде добре, ми переможемо!».

Сповнилися позитивом і самі виконавці.

Іван Леньо, вокаліст і лідер гурту «Kozak System»:

«Ми дуже щасливі, що ірпінці відійшли від війни. Адже це перше місто, яке потрапило в дуже серйозну окупацію/ Кожен другий будинок в Ірпені нагадує про неймовірно жахливий час, коли окупанти були тут. Слава Богу і слава нашим Збройним силам України, які вигнали їх з цієї землі. Але війна зараз в самій гарячій фазі. Тому ми тут для того, щоб збудити усіх українців, щоби вони продовжували навалювати на перемогу, перемога ще далеко попереду! Сьогодні або ми їх, або ми їх».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300