Ігор Рожанський: «Щасливий жити і працювати в нашому окрузі»

Photoeditorsdk Export (56)

Минуло вже півтора року, як у Коцюбинському на повну потужність запрацювала нова команда управлінців. Вона вже встигла реалізувати достатню кількість інфраструктурних проєктів, розпочати капітальні ремонти доріг селища та, що найважливіше, згуртувати громаду. Які проблеми залишаються ще не вирішеними і які плани попереду, розповів депутат Коцюбинської селищної ради від округу №18 Ігор Рожанський.

— Ігорю, як, на Вашу думку, змінилася ситуація в селищі після зміни керівництва? Чи вплинуло це на життя пересічних громадян?

— Коцюбинське – моя рідна громада, тому мені дуже прикро, що через тривалу політичну боротьбу про наше селище в країні знають як про скандальний населений пункт десь у Київській області. Насправді тут живуть прекрасні люди, які вже втомилися від конфліктів у соціальних мережах і постійних чвар. Зараз, нарешті, Коцюбинське почало оновлюватися та зазнавати тих змін, на які заслуговує.

Ми пам’ятаємо період, коли рахунки селищної ради були заблоковані, а отже втілити заплановані проєкти, на які чекали люди, було неможливим. Нарешті ситуація змінилася. Звичайно, одразу відреагувати на всі звернення мешканців і миттєво вирішити всі проблеми, які накопичувалися роками, – нереально. Але ми постійно працюємо в округах і поступово намагаємося залагоджувати проблемні питання. Сьогодні я справді задоволений процесом змін, який вдалося запустити. Далі їх буде однозначно більше.

— Які особливості роботи у Вашому окрузі? З якими проблемам зіштовхуєтесь?

— Наш округ – це переважно застарілий житловий фонд, будинки, які потребують особливого контролю, періодичного огляду та оновлення. Я тут живу вже понад 20 років і знаю, де та які є наболілі питання. Звичайно, намагаюся робити все, щоби їх поступово вирішувати. Всі мешканці округу добре знають мене, знають мою адресу, контактний телефон і можуть у будь-який момент звернутися по допомогу чи зі своїми пропозиціями.

Якщо говорити про головні позитивні результати в нашому окрузі, то в першу чергу відзначу, що минулого року був проведений капітальний ремонт дороги по вулиці Пономарьова – від Доківської до бібліотеки. Крім того, повністю заасфальтували прибудинкову територію на Пономарьова, 6 і облаштували автопарковку, яка була тут дуже потрібна. А ще в нашому мікрорайоні повністю замінили стару теплотрасу. Це дуже важливо, адже старі труби більше гріли землю, а не оселі людей.  

Окремо нагадаю ситуацію з дитячим садочком за адресою Пономарьова, 2/2. Це дуже важлива історія для нашого селища. Місцеві пам’ятають, що колись саме тут був дитячий садочок «Світлячок». Потім збудували багатоповерхівку, де, за планом, на першому поверсі забудовник мав зробити дитсадок. Але потім передумав. Декілька років наша команда в судах відстоювала це питання і врешті ми вийшли на фінішну пряму.

— Розкажіть про найближчі плани роботи як депутата. Що потрібно зробити найближчим часом?       

— Попри позитивні зрушення в нашому окрузі залишається ще низка питань, які потребують вирішення. Наразі пріоритетом я ставлю проведення ремонту під’їздів у будинку №6 по вулиці Пономарьова. Окрім того, вже найближчим часом біля цього будинку зі сторони центральної дороги ми встановимо нову огорожу.

Щодо будинку №2-Б по вулиці Пономарьова, тут, насамперед, потрібно провести ремонтні роботи вхідних груп. Ремонт під’їздів ми вже провели.

Також буду відстоювати питання оновлення дитячих майданчиків у дворах наших будинків. Сподіваюся, що вже наступного року на це буде виділено кошти з селищного бюджету.

— Планів багато і Ви про це розповідаєте з великим ентузіазмом. А що Вас надихає та мотивує в роботі депутата?

— Відверто кажучи, я щасливий жити і працювати в нашому окрузі. У нас сформувався дружний сусідський колектив, ми систематично проводимо толоки та локальні оновлення нашої прибудинкової території.

Я живу в Коцюбинському все своє життя і можу об’єктивно оцінити, яким воно було раніше, і який вектор обрало сьогодні. Я справді радію, коли, проїжджаючи вулицями селища, бачу ремонтні роботи на дорогах, нові місця відпочинку, яскраві алеї та артоб’єкти. Попереду ще дуже багато роботи, проте спільними зусиллями ми зробимо все, щоб мешканцям селища було комфортно тут жити і щоб кожен зміг сказати: «Я пишаюся тим, що живу в Коцюбинській громаді».


Протягом 20152020 років в окрузі №18 проведено такі роботи:

— здійснено капремонт дороги на вул. Пономарьова;

— замінено зношено теплотрасу на вул. Пономарьова;

— проведено ремонт під’їздів у будинку на вул. Пономарьова, 2-Б;

— замінено труби теплопостачання в будинку на вул. Пономарьова, 6;

— облаштовано клумби й висаджено кущі спіреї та форзиції у дворах на вул. Пономарьова, 6, 2-Б та 2/2;

— встановлено нові елементи дитячих майданчиків;

— встановлено огорожі навколо дитячих майданчиків;

— прокладено зручні пішохідні доріжки біля будинків 2-Б та 6 замість старих плит;

— замінено старі вікна на нові металопластикові в будинку на вул. Пономарьова, 2-Б;

— встановлено нові смітники та лавки у дворах.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300