«iLAN» розблокував сайти ITV та «Правда Ірпеня»

Photoeditorsdk Export (48)

Провайдер «iLAN» розблокував сайти Інформаційного агентства ITV та інтернет-видання «Правда Ірпеня». Це відбулося після виходу відеосюжету ITV про блокування інтернет-ресурсів.

Нагадаємо, вчора користувачі послуг компанії «iLAN» не змогли зайти на сайти ITV та «Правда Ірпеня», тоді як інші веб-ресурси відкривалися без жодних проблем.

Представниця провайдера пояснила ситуацію «збоєм на серверах».

На переконання головної редакторки ITV Людмили Лозової, «такі вибіркові технічні проблеми є нічим іншим, як наступом на свободу слова». «Це є тиск на наш колектив, на наш засіб масової інформації через нашу принципову журналістську позицію», – вважає вона.

Відомо, що власником інтернет-провайдера «iLAN» є Антон Мирончук – скандальновідомий забудовник і найбільший боржник перед громадою Ірпеня зі сплати пайової участі. Заблоковані сайти регулярно про це розповідали, що, ймовірно, і стало причиною блокування.

Нагадаємо, «iLAN» – не перший інтернет-провайдер, що вдається до таких методів. Раніше роботі медіа-ресурсів намагався перешкоджати провайдер «Бест». Тоді їх розблокували після широкого розголосу та втручання громадських організацій.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300