Ірпеню подарували унікальну ікону Богородиці (відео)

У пам’ять про полеглих захисників Ірпеня Ірпінській громаді подарували незвичну ікону Богоматері. Художник Олександр Клименко написав її на дошках із ящика від російських боєприпасів.

Олександр Клименко, художник:
«Мені їх подарували бійці Сил спеціального призначення. Я написав першу ікону, і виникла концептуальна ідея мистецького проєкту, який перетворився на такий довготривалий проєкт і підтримує різні благодійні ініціативи».

Олександр каже – коли писав цю та інші ікони на дошках від ящиків із смертельним вмістом, вкладав у них символічний зміст перемоги життя над смертю.

Сам же художник під час бойових дій в Ірпені був волонтером і допомагав в евакуації населення.

Олександр Клименко:
«У березні я був під Ірпінем. Я бачив, як воювали ті хлопці, які загинули, і в память про яких була виставка, на якій купили цю роботу. Це була благодійна виставка для допомоги родинам бійців 114-ї бригади тероборони».

На благодійній виставці ікону викупив і передав місту ірпінський підприємець Андрій Ільченко.

Андрій Ільченко, директор ТОВ «К.Текс»:
«Коли я її побачив, я зрозумів, по-перше, що є можливість зробити певну благочинність, направити підтримку родинам загиблих героїв. А з іншого боку – що така ікона має знайти місце саме в Ірпінській громаді. Уже майже 20 років ми працюємо в Ірпені. Більшість наших працівників живуть в Ірпені, в Бучі, в Гостомелі – тут, у цьому районі. І тому для нас дуже важливо передати цю памятку, цей витвір мистецтва саме Ірпінській громаді».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300