Ірпінь готовий до опалювального сезону

Найбільша ірпінська котельня по вулиці Ярославській зустрічає опалювальний сезон із новим модернізованим устаткуванням і повністю оновленою системою водонагрівання.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«На цю котельню було витрачено 4,5 млн гривень. Був замінений котел, проведена реконструкція всередині. У цьому році одна з найрекордніших сум виділена на комунальне підприємство «Теплоенергопостач» – більш ніж 10 мільйонів. Це заміна котлів старих на нові, заміна мережі, де були постійні втрати».

Реконструкція котельні розпочалася ще весною. Замість трьох старих котлів, які відслужили 40 років, тепер працюватиме один, повністю автоматизований. Його встановили на місці демонтованого старого. А два колишніх залишили на випадок резервних підключень. Новий котел значно потужніший, з більшим коефіцієнтом корисної дії, та набагато економніший.

Юрій Яценко, начальник районної котельні:
«Пропускна спроможність старих котлів – 125 кубів води, а цей уже дає 170 кубів. Тому затрати на нагрівання води, які будуть давати ці котли, відповідно, будуть меншими, тому що тут буде зовсім інша система опалення».

Фахівці кажуть, якщо старі котли споживали 10–12 тисяч кубів газу, то на нових заощадять більше 20 відсотків. Окрім цього, звертають увагу на ще одну суттєву перевагу: у випадку відключення котла через відсутність електропостачання обов’язковий період для його охолодження значно коротший – усього 15 хвилин. А отже, запустити його заново можна буде набагато швидше.

Юрій Яценко:
«Облицювання там було цегляне, а тут котли, які самі вистигають. У випадку відключення електроенергії не треба чекати дві-три години, поки вони вистигнуть».

Модернізована котельня обігріватиме 25 багатоквартирних будинків та всі адміністративні будівлі в центрі Ірпеня. Вона – не єдина, яку кардинально оновили в цьому році. Повна реконструкція із заміною устаткування відбулася і в котельні БКЗ на вулиці Миру та на Тургенєвській, 28. Посадовці запевняють, що й інші 35 котелень, які обслуговує  КП «Теплоенергопостач», на сто відсотків готові зустрічати зиму.

Олександр Маркушин:
«Ми вже підписали договір між нашим підприємством і НАК «Нафтогаз» на споживання природного газу. Наше підприємство «Теплоенергопостач» виконало всі умови «Нафтогазу» для отримання номінацій на використання природного газу. І наше місто вже готове до опалювального сезону».

Традиційно опалювальний сезон розпочинається 15 жовтня – за умови, якщо середня добова температура протягом трьох днів не перевищуватиме восьми градусів.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300