Ірпінь готовий до опалювального сезону на 99% (відео)

Котельні Ірпінської громади на 99% готові до опалювального сезону. Залишилися фінальні роботи, які виконуються перед самим запуском тепла в оселі.

Надія Дроган, журналістка:
«А ви знаєте, що в батареях, які обігрівають ваше помешкання, вода чистесенька, як сльоза? Перед тим, як запустити воду в систему, в кожній котельні її спеціально очищують».

Лише в одній центральній міській котельні автономна станція очищення фільтрує 380 тонн води. Це найбільша котельня в громаді – вона обігріває 30% будинків Ірпеня. А всього в підпорядкуванні «Теплоенергопостачу» – 24 котельні.

Максим Панчук, головний інженер КПП «Теплоенергопостач»:
«Це наша станція очищення води – хімводоочистка. Вона очищує воду, і вода в систему потрапляє чиста. Такі станції встановлені в кожній нашій котельні. У нас у кожній котельні працює лаборант, який щодня перевіряє якість води».

Щоб система обігріву працювала справно і безперебійно, воду очищують до стану дистильованої. А тому в період підготовки до опалювального сезону одне з завдань – ретельна перевірка фільтрів на всіх станціях очищення. Слюсарі кажуть – обслуговувати котельні відповідально, але зараз це робити нескладно. Адже за останні кілька років їх кардинально оновили.

Максим Панчук:
«За остання пять років в Ірпені повністю замінено все старе обладнання. На всіх наших об’єктах встановлено нові котли».

В усіх котельнях уже провели ревізію двигунів і запорної арматури, перевірили й відремонтували зіпсовані пальники, провели також повірку газових лічильників. Єдине, що залишилось – провести гідравлічні випробування. Вони розпочнуться з середини вересня.

Олексій, слюсар КПП «Теплоенергопостач»:
«Почергово випробовуються всі котельні, і теплотраси, і будинки. Звязуємося з ЖЕКом, вони свою роботу роблять, ми – свою. Ми заповнюємо теплотраси до будинку, а ЖКГ заповнює вже самі будинки».

Комунальне підприємство «Теплоенергопостач» обслуговує більше 26 кілометрів теплотраси. Цього літа в місті замінили майже кілометр старих, зношених труб на нові, попередньо ізольовані. А всього за кілька попередніх років оновили понад 11 кілометрів аварійного трубопроводу. На ньому втрачалося 30% тепла – воно не доходило до будинків. На підприємстві кажуть – щоб запустити котельні в роботу, наразі немає жодних перешкод.

Максим Панчук:
«Ми вже уклали договір із НАК «Нафтогаз» і при відповідній температурі готові запускати всі наші котельні».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!   

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300