Ірпінь готовий до співфінансування з Києвом будівництва смуг для громадського та велотранспорту — Карплюк

Фото слайдер1

Голова Інвестиційної ради Ірпінської міської ради в своєму інтерв’ю інтернет-ресурсу 04597 прокоментував гарячу тему заторів на Академмістечку та запропонував столичній владі разом вирішувати цю нагальну для Києва проблему.

На думку Володимира Карплюка, причинами щільних корок в районі метро Академмістечко є значне збільшення житла та приріст населення:

«Якщо ми проаналізуємо розвиток мікрорайону Академмістечко в Києві, то побачимо, що за період незалежності України кількість новобудов тут надзвичайно збільшилось. А приріст населення за цей час складає 100-150 тисяч. Це майже два Ірпеня. Тому говорити, що тільки Ірпінь створює навантаження в цій частині міста – це теж саме, що сказати, що з п’ятниці по неділю, коли кияни масово виїжджають на відпочинок за місто, столичний транспорт перевантажує приміські дороги».

Також Володимир Карплюк заявив, що неодноразово звертався з конструктивними пропозиціями до мера Києва та його заступників спільно побудувати додаткові полоси для громадського транспорту від Ірпеня до Києва та у зворотному напрямі, які допоможуть розвантажити дороги на околиці столиці. Також, на його  думку, є великий попит громадян, які живуть в передмісті, на трасу для велотранспорту.

«В нашому регіоні до 30% мешканців із великим задоволенням будуть добиратися велотранспортом до метро і підтримувати свій здоровий спосіб життя. А на Академмістечку на 1,5 сотках землі можна організувати велосипедний паркінг замість кількох МАФів» — вважає Карплюк. Він впевнений, що великий потік людей з передмістя в Київ буде їхати на велосипедах.

«Ірпінь готовий до запуску громадського транспорту з Ірпеня до Києва і навпаки. Ірпінь готовий до будівництва альтернативної полоси для руху громадського транспорту. Ірпінь готовий фінансувати купівлю електроавтобусів», — заявив Володимир Карплюк.

Голова Інвестиційної ради Ірпінської міської ради наголосив, що київська влада все одно почне вирішувати питання транспортних заторів на столичних околицях, а Ірпінь обома руками за те, щоби спільно фінансувати, навіть взяти на себе більшу частину бюджету такого проекту.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300