Ірпінь і Бучу визнано містами-героями

Photoeditorsdk Export (8)

Президент Володимир Зеленський присвоїв Ірпеню та Бучі почесну відзнаку «Місто-герой України». Відповідний указ глави держави був підписаний 24 березня.

Також містами-героями визнані Миколаїв і Охтирка (Сумська область).

В указі зазначається, що це було зроблено «з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройній агресії Російської Федерації проти України».

«Ірпінь – місто герой! Це звання абсолютно заслужено присвоїв Президент нашому місту, яке чинить неймовірний спротив окупанту. Завдячуючи нашим мужнім захисникам – Збройним Силам України, нашій теробороні, волонтерам, завдячуючи кожному із вас, ми стоїмо і будемо стояти до абсолютної перемоги. Слава Україні! Слава українським містам!» – написав на своїй сторінці у фейсбуці Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Нагадаємо, раніше він заявив, що Ірпінь гідний звання міста-героя. «Місто тримається, Ірпінь стоїть, Ірпінь не здається. Я вважаю, що Ірпінь – це місто-герой», – сказав мер. 

Почесну відзнаку «Місто-герой України» було встановлено указом Президента від 6 березня ц. р. Тим же указом ця відзнака була присвоєна Гостомелю.  


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300