Ірпінь і португальське місто Кашкайш стали побратимами (фото)

Photoeditorsdk Export

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин і мер португальського міста Кашкайш Карлуш Керрейраш підписали угоду про партнерство. Про це Маркушин повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Він відзначив, що мер Кашкайша вже пообіцяв допомогу у відбудові одного з пошкоджених рашистами дитсадків Ірпеня.

«Я щиро вдячний нашим новим міжнародним партнерам за таку підтримку у цей складний для нас час», – підкреслив міський голова.

«Кашкайш ми відвідали із головою Інвестиційної ради Ірпеня Володимиром Карплюком, депутаткою Ірпінської міськради Оленою Павловою та депутаткою Бучанської міськради Іриною Ярмоленко. Можу сказати від імені усіх – місто нас неймовірно вразило. Для нас воно стало яскравим прикладом прогресивного розвитку громади. Тут дуже добре вибудувана транспортна система, дуже якісно і чітко працюють комунальні служби, на високому рівні благоустрій. Я впевнений, що після нашої перемоги представники ірпінських комунальних служб приїдуть до Кашкайша переймати найкращий досвід цього чудового міста», – зазначив Маркушин.

Він також висловив подяку меру Кашкайша за гостинний прийом понад 2000 українців, які знайшли тут безпечний притулок.

«Пан Керрейраш зробив усе, щоб українці почувалися у Португалії не біженцями, а як вдома. Велика йому вдячність за це!» – наголосив мер Ірпеня.

Нагадаємо, вчора під час вечора португальської культури в Ірпінській міській бібліотеці для містян була організована відеоподорож у Кашкайш. Як повідомила керівниця відділу культури, національностей і релігій ІМР Євгенія Антонюк, Кашкайш був одим із перших міст Європи, які приєдналися до марафону «Стоп війні» та відгукнулися на заклик допомогти українцям. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та київських новин!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300