Ірпінь хоче відновити школу в приміщенні Гостомельської ради (відео)

Замість чиновників – школярі. У приміщенні Гостомельської селищної ради має бути освітній заклад. На цьому наполягає власник приміщення – Ірпінська міська рада. Раніше тут і була школа. У 1994 році частину приміщення залишили для занять дитячою творчістю, іншу частину зайняла селищна рада.

Максим Плешко, депутат Ірпінської міської ради:
«Прокуратура оскаржувала цю ситуацію, були рішення суду про те, що не можуть заклади освіти використовуватися іншими структурами, окрім освіти. І є рішення суду, яке зобов’язує звільнити це приміщення для того, щоб відновити тут школу».

Ірпінські депутати разом із начальником управління освіти і науки принесли Гостомельському селищному голові вмотивований лист про необхідність звільнити приміщення, щоб відновити тут  школу.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міської ради:
«Навчальні заклади перевантажені, враховуючи рівень забудови в селищі Гостомель. Тому актуальним є питання якраз створення в центрі селища закладу загальної середньої освіти, як це було колись».

Питання повернення школи активізувалося ще й тому, що на задньому дворі будівлі, де могли б бути необхідні технічні добудови освітнього закладу, керівництво селища вже запланувало звести житлову багатоповерхівку.

Тетяна Шальман, депутатка Гостомельської селищної ради:
«Я депутат саме цього округу, тому я кажу: люди, які проживають навколо цієї колишньої школи (теперішньої селищної ради), категорично проти будівництва житлового будинку. Та ще й так, як нам кажуть – «ну, не сім, а дев’ять поверхів буде точно». Це буде колапс. Тому люди проти».

У селищній раді нестачу освітніх закладів визнають. Але відновлювати школу в цьому приміщенні не збираються. Кажуть – простіше побудувати нову.

Дмитро Абрамчук, заступник Гостомельського селищного голови, т. в. о. селищного голови:
«Ті кошти, які необхідні для того, щоб згідно з чинним законодавством зробити тут класи і довести до навчального процесу – це буде значно дорожче, ніж добудувати нову школу. У нас є проєкти, тендери, і вже зараз починається будівництво».

Максим Плешко:
«Відновити школу тут – це буде дешевше на порядок. Якщо ми говоримо про нову школу – це буде 150 мільйонів, а тут можна зробити школу за 10. 150 – і 10! І друге – це час. Прилипко буде там будувати 20 років і не побудує, а сюди до 1 вересня можна пустити дітей».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені змагаються титуловані орієнтувальники із порушеннями слуху (відео)

Сьогодні, 21:43

Детальніше
«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Всі новини
300x300