Ірпінь на два дні став столицею «Мрійників»

Photoeditorsdk Export 2019 12 02t135435.175

25 підлітків із трьох міст України взяли участь у дводенній зустрічі в рамках всеукраїнського соціального проєкту «Мрійники». Зустріч відбувалася в Ірпені на Київщині. У гості до ірпінських ровесників приїхали команди «мрійників» із Житомира та з прифронтового міста Золоте Луганської області.   

Проєкт «Мрійники» стартував улітку минулого року. Його мета – об’єднати підлітків із різних регіонів України. У зустрічах беруть участь юні мешканці населених пунктів, розташованих у «сірій зоні» на Донбасі, та представники «мирних» територій. Хлопці й дівчата знайомляться з історією, культурою, сьогоденням різних частин країни, з визначними особистостями тих міст, де проходять зустрічі, знаходять нових друзів та разом формують спільну мрію про Україну майбутнього.

За правилами проєкту, під час ірпінської зустрічі підлітки з Золотого презентували відео про життя молоді в «сірій зоні». Із однолітками з Житомира та Ірпеня вони створювали спільну візію завтрашньої України.

Родзинкою першого дня зустрічі був приїзд Юлії Марушевської – відомої громадської діячки, яка у 26 років стала заступницею голови Одеської облдержадміністрації, а незабаром після того очолила митницю регіону. «Пані Юлія вчить наших «мрійників» активній громадянській позиції та надихає ніколи не зупинятися, йти вперед і досягати своїх цілей!» – повідомила у фейсбуці кураторка місцевої команди «мрійників» Надія Філімонова-Скрипка.

Надія Філімонова-Скрипка та Юлія Марушевська

Увечері для гостей влаштували екскурсію Ірпенем, а потім усі учасники зустрічі разом сходили в кіно.

«Другого дня «мрійники» отримали ще одну потужну порцію мотивацій від Людмили Салгалової, яка у 2014 році приїхала в Ірпінь із Криму», – розповідає Надія Філімонова-Скрипка. За її словами, Людмила «нікого і нічого не знала в місті, все, що було – чотири валізи речей». Колишній технік «Укртелекому» вирішила змінити не лише місце проживання, але й сферу діяльності. Навіть не маючи стартового капіталу, вона взялася організовувати власну справу. «Мріяла, важко і старанно працювала – і вже два роки як власниця салону краси, в якому отримує насолоду від роботи й дарує її іншим», – зазначила Надія.

Своїми секретами успіху та життєвим досвідом поділилася з підлітками й Олександра Старкова – майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка Європи та срібна призерка світу з дзюдо, засновниця Федерації дзюдо Ірпінського регіону та власниця спортивного клубу. Вона «розповіла, що треба пережити, через що пройти, аби досягти своєї мети».

«Отже, «мрійників» спорядили всім необхідним для досягнення мрії, все інше – вже за ними», – резюмувала Надія Філімонова-Скрипка.

Вона відзначила, що «забезпечити прекрасні умови для реалізації такого важливого проєкту допомогла громадська організація «Асоціація дієвих жінок Приірпіння «Дія»».  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300