Реклама

Діана Бондар представила Ірпінь на всеукраїнських ветеранських заходах

Діана Бондар представила Ірпінь на всеукраїнських ветеранських заходах

На запрошення організаторів керівниця ірпінського Територіального центру соціального обслуговування Діана Бондар представила ірпінську громаду на двох ветеранських заходах, які відбулися днями у Вінниці: засіданні третього (виїзного) засідання комітету Всеукраїнської Асоціації Громад з питань ветеранів та ІІІ Всеукраїнському діалозі «Громади — ветеранам».

«На засіданні третього (виїзного) засідання комітету Всеукраїнської Асоціації Громад з питань ветеранів у рамках проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики» розповіли про новий вид професії в України — фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. Це дає змогу надавачам соціальних послуг офіційно надати послугу супроводу ветеранів», — повідомила Діана Бондар.

448182083 3743618532542901 5062310281760653957 N

Під час засідання також обговорили проєкт нормативного документу щодо надання пропозицій до проєкту постанови Кабінету Міністрів України стосовно «Порядку забезпечення інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя». Проєкт нормативного акта направлять до Мінветеранів.

Очільниця терцентру соціального обслуговування взяла участь у ІІІ Всеукраїнському діалозі «Громади — ветеранам». На заході були присутні: в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун, Віцепремʼєр-міністр, Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, перший заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна, народні депутати, представники місцевої влади, ветеранських та міжнародних організацій, модератор – Оксана Коляда, ексміністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

447888476 3743618452542909 4719843834667310905 N

Під час заходу учасники поділились практичними кейсами і практиками пілотних проєктів, які стосуються розбудови спроможностей громад щодо підтримки ветеранів і ветеранок, а також членів їхніх родин. Обговорили офіційно затверджені інструменти реінтеграції ветеранів за цей рік. Також розглянули загальнонаціональну мапу реабілітації країни.

Йшлося і про наскрізний кейс-менеджмент, який присутній на різних етапах: мобілізація (контракт) – служба – лікування (за потреби) – демобілізація – повернення в громаду.  Особливу увагу приділили питанню щодо підготовки громад до повернення Захисників і Захисниць з фронту.

448046189 3743618462542908 1333405046845188640 N

«Олександр Порхун зазначив, що після нашої перемоги Україна буде країною ветеранів і ветеранок, тому вже зараз держава разом з бізнесом та усім громадянським суспільством мають створити гідні, комфортні умови для них на кожному етапі. Починаючи з отримання статусів до працевлаштування і можливостей для самореалізації. І не лише для ветеранів, а й для членів їхніх сімей та родин загиблих воїнів», — розповіла Діана Бондар.

Захід було організовано ГО «Простір можливостей» в партнерстві з IREX in Ukraine Міжнародним фондом «Відродження».

Нагадаємо, Діана Бондар вже три роки очолює ірпінський Територіальний центр соціального обслуговування. Зараз на обліку у терцентрі перебуває 93 людини. Але щомісяця ця цифра змінюється. Буває й до 150 осіб. Це – старенькі немічні люди, які опинилися у складних життєвих обставинах, люди з інвалідністю та представники інших вразливих груп, життя яких просто немислиме без соціальної опіки. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!