Ірпінь став центром молодіжного БУМу

Ірпінь укотре доводить, що він – молодіжна столиця Київщини. Тут проходить саміт проактивних лідерів учнівського самоврядування під назвою БУМ – «Бажай. Удосконалюй. Мотивуй». Понад тисячу молодих людей із різних куточків України з’їхалися до Ірпеня, щоби вчитися, як досягати більшого.

Софія Щиляк, координатор саміту:

«Саміт і спільнота БУМ має стати тією платформою, яка об’єднує молодь із абсолютно різним досвідом, різними бекграундами, з різних територій України, різного віку – об’єднує заради однієї мети: розвивати Україну, творити спільноти довкола себе, розвиватися і мотивувати людей на цей розвиток».

Щодня близько 100 волонтерів-менторів опікуються молодими лідерами: допомагають їм якомога ефективніше та корисніше провести три дні саміту.

Максим Михайлик, координатор менторів саміту:

«Більшість цих менторів є випускниками Української академії лідерства або суміжних із нею проектів – таких, як програма «Дежавотворець». Вони зголосилися на волонтерських засадах приїхати і допомогти нам».

Молодіжний БУМ проводять в Україні вдруге. І, судячи з популярності серед молоді, далеко не востаннє.

Гліб Стрижко, ментор Української академії лідерства:

«Особливістю цьогорічної атмосфери є шалене бажання учасників приїхати сюди і здобувати знання, оскільки тут зібралося близько тисячі школярів із усієї України, які виявилися готовими приїхати й присвятити три дні своїх літніх канікул тому, щоб удосконалюватися, отримати ці знання і поїхати назад розвивати свої громади».

Окрім знайомства, спілкування та виконання практичних завдань, учасники саміту відвідують масові освітні заходи, переймають досвід у справжніх лідерів із різноманітних сфер життєдіяльності. Першого дня, наприклад, молодь спілкувалася з фронтменом гурту «Антитіла» Тарасом Тополею, який охоче ділився історією свого успіху.

Тарас Тополя, фронтмен гурту «Антитіла»:

«Загалом уся молодь у всьому світі однакова – вона прагне нового, прагне успіху, змін, і дуже багато молодих людей хочуть принести щось від себе в цей світ. І це не змінюється в залежності від географії – так працює природа: поки молодий, ти топиш уперед».

Другого дня Ірпінь відвідали в. о. голови Київської облдержадміністрації В’ячеслав Кучер і міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко. Тож і розмова пішла про роботу в держструктурах.

Олександр Саєнко, міністр Кабінету Міністрів України:

«Процес омолодження державної служби, який був запущений минулого року, зараз триває, і це вже наявні дуже якісні соціальні ліфти на держслужбі. Ми сьогодні проводимо вже не перший захід із Академією лідерства. До речі, дуже багато студентів долучається до державної служби, багато людей, які повертаються з навчання за кордоном, сьогодні працюють на держслужбі з нормальною прозорою заробітною платою і роблять ті зміни, які вони вважають необхідними в державі».

Цілком імовірно, що Ірпінь і надалі обиратимуть для проведення молодіжних самітів.

Анастасія Попсуй в. о. Ірпінського міського голови:

«Ірпінь – це молоде прекрасне місто, яке розвивається дуже швидкими темпами. Розвиток і крокування в ногу зі світовими трендами – це для нас принципово важливо».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300