Ірпінь уперше відвідали депутати з Мексики (відео)

Перевернуті авто, покинуті дитячі візочки, хрести загиблим та 40 тисяч урятованих. Це романівський міст в Ірпені, який весь світ знає як «дорогу життя».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Саме через цей міст ми вивели, евакуювали, врятували 40 тисяч наших мешканців. Наша військова обласна адміністрація, наш губернатор давав нам автобуси, і ми вивозили звідси людей на залізничний вокзал у Київ».

Так Ірпінський міський голова Олександр Маркушин почав розповідь про порятунок тисяч жителів Приірпіння для мексиканських депутатів. Поміж розповіддю він показав гостям відео евакуації з особистого архіву.

Мексиканські депутати вперше приїхали в Ірпінь. Після почутих та побачених жахіть вони на знак солідарності з українським народом розгорнули на «дорозі життя» стяг своєї країни.

З мосту делегація вирушила на вулицю 11-та лінія. Депутати були приголомшені знищеними будинками мирних жителів та розстріляними автівками. Кажуть – бачили все це на фото, але не думали, що в реальності буде так тривожно.

Саломон Черторівський Уолденберг, член Палати депутатів Мексики:
«Складно усвідомити, що все це насправді в сучасному вільному світі. Я не можу уявити, що в голові у божевільного диктатора путіна, що він знищує все на своєму шляху. Скільки скалічених доль в Ірпені, а скільки у всій країні!»

Джульєта Мехія Ібаньєс, членкиня Палати депутатів Мексики:
«Я висловлюю солідарність і співчуття українським жінкам та дітям, які постраждали від насильства. Це той жах, який з-поміж іншого переживають українці. Ми боремося з цим у нас у Мексиці, тому наші жінки розуміють вас і сподіваються, що все це жахіття скоро скінчиться».

Мексиканські депутати розповіли, що в їхній країні дещо «фільтрують» новини. І запевнили, що, побачивши правду власними очима, повезуть її з собою такою, яка вона є.

Ріулт Рівера Гутьєррес, член Палати депутатів Мексики:
«Ми засуджуємо варварське вторгнення росії в Україну. Все, що побачили і зафіксували тут, повеземо з собою до Мексики та шукатимемо можливості, як допомагати українцям».

Візит мексиканської делегації до Ірпеня організували депутати Верховної Ради України Володимир Кабаченко та Іван Шинкаренко.

Іван Шинкаренко, народний депутат України:
«Було дуже важливо, щоб депутати приїхали сюди й побачили це на власні очі та вже транслювали це в парламенті, і з того вже більш широко починалося висвітлення того, що тут відбувається».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Мексика знаходиться доволі далеко від України, і не кожен може відчути, пройнятися тим, що саме відбулося, наприклад, в Ірпені. Тому вдячні їм за те, що вони відвідали Ірпінь».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300