Ірпінь відвідала делегація Парламентської асамблеї Ради Європи (відео)

Ірпінь відвідала делегація Парламентської асамблеї Ради Європи. Це депутати, які представляють різні країни і працюють у комітеті з прав людини та юридичному комітеті. Парламентарі приїхали, щоб зібрати докази воєнних злочинів Росії, а також докази порушення міжнародних законів ведення бойових дій.

Дем’єн Котьє, голова делегації ПАРЄ (Швейцарія):
«За результатами нашої роботи ми складемо звіт, який буде подано до Комітету міністрів Ради Європи. І ми будемо пропонувати створити спеціальний міжнародний кримінальний трибунал, який займатиметься саме питаннями злочинів агресії. Адже існуючі суди, згідно зі своїми мандатами, не мають права  приймати рішення, що війна – це злочин агресії».

Парламентарі зізнаються: емоційно дуже вражені побаченим в Ірпені. Не могли навіть уявити, що в центрі Європи можуть відбуватися такі події, які приносять людям стільки біди. Депутати зазначають, що своє ставлення до росії висловили найпершими в Європі.

Дем’єн Котьє:
«Не забуваймо, що ми були першою і єдиною міжнародною організацією, яка ще 15 березня виключила росію – постійного члена Парламентської асамблеї Ради Європи».

Дем’єн Котьє додав, що негайно збиратиме конференцію у своєму місті Лугано у Швейцарії стосовно допомоги у відбудові зруйнованих міст. Він зазначив, що сьогднішнє знайомство з Ірпенем, можливо, приведе до побратимства з Лугано. З вірою в подальшу співпрацю депутат ПАРЄ залишив в Ірпені шматочок гірського швейцарського кришталю.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300