«Ірпіньводоканал» будує в Гостомелі другу станцію очищення та знезалізнення води (відео)

«Ірпіньводоканал» будує в Гостомелі ще одну станцію очищення та знезалізнення води. Вона розташована на вулиці Бучанське шосе, поблизу склозаводу.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Це друга станція, яка буде обслуговувати Гостомель. Одну вже ми у військовому містечку ввели в експлуатацію, вона вже працює, а ця станція буде обслуговувати центральну частину Гостомеля і новобудови. Плануємо ми цю станцію відкрити в наступному місяці».

Потужності станції заклали з запасом: у середньому вона очищуватиме три тисячі кубів води на добу, а при потребі можна збільшити до чотирьох із половиною тисяч. Основну підготовку для внутрішніх монтажних робіт уже виконали. Закупили й необхідне обладнання.

Артур Загодіренко, директор КП «Ірпіньводоканал»:
«Приїхали баки, станція, насосна група, все обладнання з автоматики. Залишилось тільки провести монтажні роботи».

Для того, щоб станція працювала безперебійно багато років, закупили одні з найкращих насосів  відомого у світі виробника «Грундфос». Це обладнання дуже ефективне, потребує мало електроенергії та надійне в експлуатації.

Станція очищуватиме воду за найновішою технологією — без застосування хлору і будь-яких хімічних реагентів, за допомогою кисню.

Дмитро Жадаєв, директор ТОВ «Діфрано Юніон»:
«Тут уже відпрацьована технологія, в цьому регіоні, і в результаті ми отримуємо високоочищену воду, яка відповідає за всіма характеристиками — за корисністю, за хімічним складом — усім найжорсткішим вимогам до води питної якості».  

Загалом на будівництво цієї станції з ірпінського міського бюджету виділили 11,5 млн гривень.

Максим Плешко, депутат Ірпінської міської ради від партії «Нові обличчя»:
«Ця станція — це та робота, яка робиться Ірпенем у Гостомелі, це кошти, які вкладаються з Ірпеня в Гостомель. І депутати, які обрані в Ірпінську раду від Гостомеля, так само за це голосували і так само лобіювали, і це, в тому числі, їхня заслуга».

Варто нагадати — «Ірпіньводоканал» паралельно будує ще одну станцію очищення води в Ірпені на вулиці Чехова. Вона буде найбільшою в регіоні. І планують відкрити її до кінця цього року.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300