«Ірпіньводоканал» бурить нову свердловину (відео)

В Ірпені на вулиці Давидчука бурять нову свердловину для надання чистої питної води. Її глибина сягатиме 90 метрів. Воду братимуть із так званого Бучацького водоносного горизонту. Вважається, що цей горизонт надійно захищають від засмічень шари глини, і вода в ньому придатна для пиття.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Спочатку провели геологорозвідку. Нам сказали, що тут є вода нормальної якості, і її достатньо».

Бурити нову свердловину саме на цьому місці вирішили й тому, щоб водночас розв’язати ще одну проблему – покращити тиск води.

Олександр Маркушин:
«У цьому місці на вулиці Давидчука — найвища точка в нашому місті, і тут завжди слабкий тиск води. Ці свердловини нам допоможуть підняти тут тиск води: ми включимо їх у мережу, і в людей у літній період, коли йде полив, буде вищий тиск».

Зараз в Ірпінському регіоні — 105 діючих свердловин. Багатьом із них — більше 20 років, і свій  ресурс вони давно вже вичерпали. Якщо старі свердловини подають до 10 кубів води за годину, то нові — до 30 кубів.

Артур Загодіренко, начальник Комунального підприємства «Ірпіньводоканал»:
«Кожного року ми буримо одну-дві свердловини, одну-дві-три закриваємо — як коли».

Олександр Маркушин:
«У нашому місті не поверхневий водозабір, а водозабір зі свердловин, підземний. У нас є мережа свердловин, і вся мережа качає на центральну станцію другого підйому, і потім звідти через насосну станцію ми подаємо воду людям».

Фахівці кажуть — те, що свердловина розташована в зеленій зоні, не шкодитиме ні природі, ні людям. Адже цей об’єкт безпечний, не займає багато території та не нищить дерева.

Артур Загодіренко:
«Це найкращий варіант, оскільки поряд немає ні будівель, ні споруд — нічого. Мешканцям дозволено тут гуляти. Свердловина, за великим рахунком — це такий люк із двома кришками, от і все. У нас є всі необхідні документи, тобто договір сервітуту на відповідну земельну ділянку, розроблений проєкт, кошторис, пройдена державна експертиза».

Ввести в експлуатацію нову свердловину планують уже через два місяці.

Олександр Маркушин:
«Вода місту потрібна, і розвиток нашого підприємства — КП «Ірпіньводоканал» буде продовжуватися».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300