«Ірпіньводоканал» встановлює на центральній КНС «інтелектуальний» насосний агрегат (відео)

«Ірпіньводоканал» продовжує переоснащувати каналізаційно-насосні станції Приірпіння. Зараз на центральній КНС в Ірпені, на вулиці Соборній, 1-А встановлюють новий потужний насосний  агрегат одного зі світових лідерів виробництва каналізаційної техніки — шведської компанії «Flygt».

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Якщо їх порівнювати з автомобілем — це «Мерседес». Основний плюс — це надійність. Тобто завтра-післязавтра цей насос не зламається. Ці насоси працюють мінімум 10—15 років без втручання людей. Звісно, треба робити постійне ТО, як і іншим насосним агрегатам. Але вони потужні, надійні й економлять нам електроенергію. Бо в тарифі велика складова — це електроенергія».

Вартість нового насоса — понад 6 млн грн. Його придбали за кошти «Ірпіньводоканалу» та Ірпінської міської ради. Фахівці називають цей насос інтелектуальним агрегатом: він самостійно аналізує свою роботу й самостійно працює над економією кіловатів. Заощаджує він до 25% електроенергії.

Сергій Потьомін, заступник начальника КП «Ірпіньводоканал»:
«Аналізує витрати електроенергії — скільки він перекачує. І потім сам зменшує розхід електроенергії. І знову порівнює».

Варто зазначити, що ця КНС – стратегічна для Ірпінського регіону. Сюди надходять усі стоки з Ірпеня, Бучі, Ворзеля, Гостомеля і транспортуються далі до станції аерації в Бортничах. Проєктна потужність цієї КНС — 22 тис. кубометрів на добу. Зараз через неї проходить близько 12 тис. кубів нечистот. Із запуском нового насосу вона буде ще потужнішою і надійнішою. А щоб обладнання працювало безперебійно і в разі відсутності електропостачання, готуються запускати його і від дизельгенератора.

Олександр Маркушин:
«У нас є дизельгенератор куплений; щоби ми підвезли його, включили і плавним пуском запустили цей насосний агрегат».

Темою каналізації в Ірпені часто маніпулюють різні політики та «активісти». Вони розповсюджують сумніви про її спроможність та надійність. Насправді ж каналізаційна система Ірпінського регіону  – одна з найкращих на Київщині.

Олександр Маркушин:
«Ми за останні п’ять років зробили прорив у реконструкції, в модернізації нашого водоканалу. Крім того, що ми техніку поміняли на нову, ми ще міняємо насосне обладнання та всі магістральні мережі на нові».

За ці роки замінили майже 20 кілометрів аварійних труб, придбали 15 одиниць спеціалізованої техніки. А новими надійними насосами вже оснастили більше половини каналізаційних станцій регіону.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300