Ірпінь вступає до Всеукраїнської асоціації громад

Photoeditorsdk Export 2021 12 23t121952.729

Депутати Ірпінської міської ради на сьогоднішній сесії ухвалили рішення про вступ Ірпінської територіальної громади до Всеукраїнської асоціації громад.

Підтримати цю ініціативу перед голосуванням закликав колег депутат від партії «Нові Обличчя», радник міського голови Андрій Літвинов.

«У багатьох громадах постають одні й ті самі питання, які зараз обговорюються на рівні Кабінету Міністрів та Верховної Ради. Наприклад, питання щодо акцизу, який хочуть забрати від громад або зменшити, питання щодо ПДФО (податку на доходи фізичних осіб – ред.), щоб зараховувати його не за місцем роботи, а за місцем проживання, щодо справедливого розподілу податків, які ми віддаємо до бюджетів вищого рівня. Такі питання громадам набагато простіше відстоювати, будучи в асоціації, а не наодинці», – зазначив Літвинов.

За прийняття рішення проголосували 27 депутатів.

За словами виконавчого директора Всеукраїнської асоціації громад Івана Слободяника, протягом останніх п’яти років Ірпінь демонструє високі темпи розвитку.

«Знаю особисто голову Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка та діючого Ірпінського міського голову Олександра Маркушина. Це люди справи, тому нам приємно, що Ірпінь разом із Всеукраїнською асоціацією громад відстоюватиме інтереси Ірпінської громади на загальнодержавному рівні», – наголосив Іван Слободяник.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300