Ірпінь виділить 7 мільйонів на розвиток Гостомеля

Понад сім мільйонів гривень з бюджету Ірпеня піде на розвиток Гостомеля. Бюджетна комісія Ірпінської міськради підтримала виділення селищу субвенції, яку на найближчій сесії затвердять депутати. У засіданні комісії взяли участь і представники Гостомеля. Результатом вони залишилися задоволені.

Юрій Марчук депутат Гостомельської селищної ради:

«В цілому, я думаю, всі депутати і мешканці селища Гостомель задоволені, тому що більше 7 мільйонів було розподілено на роботи, які будуть виконуватися в Гостомелі. Це стосується і соціальних об’єктів, ЗОШ№15, дитячого садочку «Веселка», обговорювали також школу №13 та фінансування футбольного поля у ЗОШ №14. Тому ми задоволені».

Під час засідання обговорили перспективу розвитку освітніх закладів Гостомеля. У садочку «Веселка» запланували низку важливих робіт.

Максим Плешко депутат Ірпінської міської ради:

«Там є ряд питань, деякі питання, які просто вирішуються, наприклад, каналізація, яку ми вже хотіли роботи, але вони попросили це зробити в серпні – тоді, коли в садочку не буде дітей, тому що зараз це – небезпечно. По воді та фільтрувальній станції, треба вивчити. Треба, щоби фахівці під’їхали та дали свої рекомендації, як правильно там все зробити. Але там є глобальне питання – це дах. На сьогоднішній день ми не маємо ні дефектного акту, ні кошторису, але керівник управління освіти вже цим займається. Якщо депутати Гостомеля цю ініціативу підтримають, ми можемо на наступну сесію це питання запланувати».

Важливі зміни запланували і в школі №15. Цього року замінять покрівлю та відремонтують сходові клітки. Наступного ж планують капітальну реконструкцію приміщення.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Пропозиція – за зиму розробити проект реконструкції і тоді ми на наступне літо зможемо виконувати ремонтні роботи».

Максим Плешко, депутат Ірпінської міської ради:

«Там потужна, класна будівля, стіни цегляні по 60 см, гарні фундаменти і підвали, де можна зробити гімнастичні зали. Але перекриття – дерев’яні ще зі сталінських часів.  Комунікацій та каналізації в школі немає. Необхідно замінити всі комунікації, відремонтувати та зробити сучасну школу в тому мікрорайоні».

Загалом цього року у бюджеті Ірпені для Гостомеля зарезервовано 30 мільйонів гривень. Депутати кажуть, якщо потрібно буде – виділять більше.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300