Ірпінчанка представить Україну на чемпіонаті світу з вільної боротьби

Ірпінчанка Ірина Коляденко перемогла на травневому міжнародному відбірковому турнірі з вільної боротьби. Ця перемога є першим переконливим стартом Ірини після тривалої перерви через операцію на коліні. У вересні спортсменка представлятиме Україну та Ірпінь на чемпіонаті світу.

Ірпінчанка Ірина Коляденко ледве втримує у руці численні  спортивні нагороди за досягнення у змаганнях з вільної боротьби. Але серед цієї кількості виокремлює три найважливіших.

Ірина Коляденко,  майстер спорту міжнародного класу:

«Перша медаль — з чемпіонату світу. Після цього чемпіонату світу в нас був чемпіонат до 23 років. Це дуже важлива для мене медаль, мабуть, більше в психологічному стані. Я стала більш впевненіша після цих медалів».

А третя медаль для Ірини — найважливіша. У грудні дівчина перенесла операцію на коліні. Потім -довга реабілітація. ЇЇ першим переконливим  стартом після відновлення  стала травнева перемога на  Міжнародному відбірковому турнірі, присвяченому видатним українським борцям та тренерам.  Ірина  перемогла 5 найсильніших суперниць.

Ірина Коляденко, майстер спорту міжнародного класу:

«Мій старт після травми — це новий старт в життя. Тому що, коли получаєш травми переосмислюєш життя чим ти займаєшся. Думаєш чи потрібно цим займатися. Спорт короткий, а життя довге».

Тепер Коляденко представлятиме Україну і Ірпінь у вересні  на Чемпіонаті світу. На  найвищих сходинках міжнародних п’єдестлів вона вже  двічі піднімала одразу  два прапори  — України та Ірпеня.

Ірина Коляденко, майстер спорту міжнародного класу:

«У мене уже є традиція — я фотографуюся з прапором Ірпеня. У мене він служить, як талісман. Я завжди його із собою вожу, на всеукраїнські також».

Ірині 20 років. Закінчила університет фіскальної служби. Вільною боротьбою займається пів свого життя. Каже, що характер для боротьби  заклала їй бабуся, яка на Житомирщині самотужки виховувала  змалечку її та меншу сестричку.

 Ірина Коляденко, майстер спорту міжнародного класу:

 «Вона вклала у мене цей стержень, як людини»

А ще, усім своїм досягненням спортсменка завдячує тренеру Володимиру Яременку, який займається з нею вже 7 років, і якого більш за все не хоче підвести.

Володимир Яременко, тренер:

«На початку роботи це була така довгов’яза, худорлява, яка в принципі мало нагадувала атлетку для занять боротьбою. Але я вбачав в ній завдатки хорошого, класного спортсмена. В першу чергу – за її відношення до тренувань».  

Ірина Коляденко  — член Національної збірної з вільної боротьби, майстер спорту міжнародного класу, бронзовий призер Чемпіонату світу,  але найсерйозніша боротьба  у дівчини  — попереду.

Володимир Яременко, тренер:

 «Найвище досягнення, якщо брати професійний спорт – олімпійські ігри та олімпійська медаль».

Поза спортивними планами Іра має й не спортивну мрію. Хоче заробити гроші, щоб купити в Ірпені квартиру, бо помешкання винаймає. А найкомфортнішим містом для життя вважає саме Ірпінь.

Ірина Коляденко, майстер спорту міжнародного класу:

«Я дуже люблю Ірпінь, це місто – спортивне, за останні роки побудовано багато спортивних майданчиків, доріжки, стадіони, парки, де можна займатися не тільки спортсменам професійним, але й звичайним людям та пропагувати здоровий спосіб життя».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300