Ірпінчанка Ванда Писанка запрошує садити дуби (відео)

Василь Чернявський, журналіст:

«Позаду мене знаходиться славнозвісний дуб-наддуб, якому 600 із гаком років. Таких кремезних велетнів в Ірпені більше не залишилося. Але як добре, що залишилися люди, які вирощують нове покоління дубів!»

Це — Ванда Писанка. Корінна ірпінчанка, підприємниця та засновниця руху «Екологічна ініціатива». Вона зі своїми дітьми висаджує молоді дубочки. Цього разу — на території гідрологічного заказника «Криничка» в Ірпені. Для них це вже сімейна традиція.

Ванда Писанка, засновниця руху «Екологічна ініціатива»:

«Це ніби як дитяча гра. Я — мама трьох дітей, у нас у дворі ростуть дуби, вирощується розсада дубів. Ми вирішили посадити дубочки або потім ще й пороздавати своїм знайомим. І були дуже здивовані, тому що в суспільстві це отримало надзвичайний відгук».  

Відгук отримали і цього разу — тільки-но розпочали висаджувати. Адже в Ірпені достатньо небайдужих людей, які залюбки долучаються до таких ініціатив.    

Сергій Федець, мешканець Ірпеня:  

«Долучитися мені запропонували — це як подарунок зробили, а від подарунка відмовитись — гріх. Це настрій, це класно».

Завдяки підтримці однодумців ініціатива Ванди Писанки перетворилося на справжній екологічний рух. І протягом року було висаджено понад три сотні дубків у Київській та навіть Житомирській областях.

Ванда Писанка:

«Взагалі, моє кредо — менше треба критикувати когось за щось, а треба просто з позитивом ставитись до життя. Якщо ми бачимо, що екологічний стан погіршується, то своїми силами його покращувати. Головне — бути небайдужим».

Тож якщо ви готові вийти з дому, взяти лопату в руки й посадити дерево – приєднуйтесь! І звертайтесь до Ванди за номером телефону 0931417141.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300