Ірпінець Андрій Довбуш завоював «бронзу» на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики

Photo (4)

Ірпінець Андрій Довбуш завоював бронзову медаль на ХІІІ Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики, яка проходила в угорському місті Кестхей із 2 по 10 серпня. Хлопець виступав у складі команди юних українських науковців.

Участь в Олімпіаді брали 270 юнаків і дівчат із 47 країн. Змагання включало чотири тури теоретичний, практичний, спостереження за зоряним небом та командний. До срібної медалі Андрію не вистачило лише трьох балів.

Андрій Довбуш навчався в ірпінській школі №17. Тоді й захопився фізикою (вчителем був Віталій Дерев’янко нині Почесний громадянин Ірпеня). Поштовх для реалізації свого потенціалу хлопець отримав на заняттях із Павлом Клименком, засновником «Craft School Irpin». А в Українському фізико-математичному ліцеї університету ім. Т.  Шевченка заслужений учитель України Андрій Сімон та інші досвідчені педагоги розвинули й відшліфували його талант. Сьогодні Андрій уже студент факультету комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300