Ірпінець Ярослав Амосов став чемпіоном провідної світової ліги ММА (фото)

Photoeditorsdk Export 2021 06 12t104754.908

Ірпінець Ярослав Амосов завоював титул чемпіона ліги ММА «Bellator» у напівсередній вазі. У головному поєдинку турніру «Bellator-260», який відбувся сьогодні в місті Анкасвілл (штат Коннектикут, США), Ярослав відібрав чемпіонський пояс у бразильця Дугласа Ліми. Амосов – перший в історії українець, який став чемпіоном однієї з провідних світових організацій ММА.

33-річний Ліма виступає в «Bellator» 10 років і тричі виборював чемпіонський титул. На його рахунку в поєдинках ММА було 32 перемоги (зокрема над кількома іменитими суперниками) і 8 поразок. Бразильський боєць відомий потужною ударною технікою.

Попри те, що багато експертів вважали фаворитом Ліму, Амосов домінував упродовж усього бою. Він зробив успішну ставку на свої базові борцівські навички: в кожному раунді ірпінець виконував тейкдауни і переводив суперника в партер, де Ліма не міг йому протистояти. Перемога була присуджена Ярославу одноголосним рішенням суддів (50–45, 49–46, 49–46).

Від імені Ірпінської громади Ярослава Амосова привітав міський голова Олександр Маркушин.

На прес-конференції після поєдинку Ярослав зізнався, що на завзяту боротьбу його особливо надихало майбутнє народження сина. «Це була одна з моїх найбільших мотивацій, яка допомагала мені готуватися до цього бою. Я хотів, щоб я був у статусі чемпіона, коли народиться мій син. Тепер я можу вільно відновлюватися, відпочивати й чекати свого сина, допомагати своїй дружині», – сказав чемпіон.

Нагадаємо, це був 26-й професійний поєдинок Ярослава в змішаних єдиноборствах і 26-та перемога.

27-річний Ярослав Амосов виступає в боях ММА із 2012 р. Під егіду «Bellator» він перейшов у 2018 р. Також Амосов – чотириразовий чемпіон світу, чемпіон Євразії, триразовий чемпіон Європи та багаторазовий чемпіон України з бойового самбо, володар Кубка Європи і Кубка України, заслужений майстер спорту України.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300