Ірпінська «активістка» заборгувала за опалення майже 80 тисяч – ЗМІ

Photoeditorsdk Export 2019 11 26t115256.812

Ірпінська «активістка» Неля Лавровська заборгувала за опалення понад 78 тис. грн, пише «Правда Ірпеня», посилаючись на розповідь сусіда Лавровської Михайла Раковенка. Він оприлюднив фото квитанції за жовтень 2019 року, в якій вказана сума боргу сім’ї «активістки» перед підприємством «Теплоенергопостач».

Раковенко розповів, що негативне враження від сусідки склалось у нього раніше – близько трьох місяців тому, коли він поселився в дев’ятиповерхівці в центрі Ірпеня.

«Десь у середині вересня, вийшовши з дому, побачив одну жінку, яка вигулювала йоркширського терьєра біля дитячого майданчика. Та (собака) зробила свої собачі справи, а хазяйка, явно бачачи це, просто пішла далі. Я підійшов, зробив зауваження, на що почув щось в дусі “Слєді за собой, а со своєй собакой я разбєрусь сама”. На це я вже хотів зачитати невелику моральну лекцію, але якраз проходила сусідка і сказала мені, що це місцева активістка Неля Лавровська, вести з нею змістовний діалог не вийде, тільки собі підпорчу нерви, а вона всіх тут вже “задовбала”. Тоді я не цікавився її персоною і просто пішов у своїх справах, і скоро про цей випадок забув…», – розповідає чоловік.

Згадати про сусідку його примусив інший випадок, який стався, коли він забирав із поштової скриньки платіжні квитанції за жовтень.

«Декілька платіжок валялось на підлозі, я підняв їх, щоб закинути в ті ящики, звідки вони випали. Видивляючись номер квартири на одній з них, око зупинилось на нібито знайомій фамілії Лавровський. І через хвилинку пригадав ту “баришню”, що вигулювала собачку. І не було б нічого цікавого в цій історії, якби не одна цифра. 78328 грн – такий борг за опалення вказаний на квитанції! Уявіть, майже 80 тисяч!!! Скільки років потрібно не платити, щоб “назбирати” таку суму? І ця історія все одно не була б незвичайною, якби такий борг був у якоїсь неблагополучної сім’ї, проте це явно не так в цьому випадку», – зазначив Раковенко.

Після цього він знайшов Лавровську в соцмережі «Фейсбук», і «отримав шок більший, ніж від суми боргу». «Вона дійсно виявилася активісткою, та ще й якою – всіх навчає життю, всіх критикує і нібито виступає за все хороше проти всього поганого. І як же її пости в фейсбуці контрастують з реальністю, із боргом в 78 тис. грн (і це тільки за опалення; скоріш за все, по іншому ситуація не краща). Виникає питання: яке моральне право такі люди мають когось повчати, шукати компромат і т. д., поступаючи отак? Не здивуюсь, якщо вона ще й критикує роботу «Теплоенергопостача», не платячи їм кошти, і в цілому ниє, що в країні погано живеться. Мені просто цікаво, це якийсь вид протесту чи ще щось, бо сім’я її явно не з бідних – гугл підказав, що вона директор ТОВ “Перша будівельна компанія України”», – додав Раковенко.

Він стурбований, чи не зобов’яжуть добросовісних платників із їхнього будинку покривати чужі заборгованості.

Видання зазначає, що з 2017 року Неля Лавровська змінювала юридичну адресу своєї компанії. «У такий спосіб “активістка” замітала сліди несплати комунальних послуг», – робить висновок автор.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300