Реклама

Ірпінська «активістка» заборгувала за опалення майже 80 тисяч – ЗМІ

Ірпінська «активістка» заборгувала за опалення майже 80 тисяч – ЗМІ

Ірпінська «активістка» Неля Лавровська заборгувала за опалення понад 78 тис. грн, пише «Правда Ірпеня», посилаючись на розповідь сусіда Лавровської Михайла Раковенка. Він оприлюднив фото квитанції за жовтень 2019 року, в якій вказана сума боргу сім’ї «активістки» перед підприємством «Теплоенергопостач».

Раковенко розповів, що негативне враження від сусідки склалось у нього раніше – близько трьох місяців тому, коли він поселився в дев’ятиповерхівці в центрі Ірпеня.

«Десь у середині вересня, вийшовши з дому, побачив одну жінку, яка вигулювала йоркширського терьєра біля дитячого майданчика. Та (собака) зробила свої собачі справи, а хазяйка, явно бачачи це, просто пішла далі. Я підійшов, зробив зауваження, на що почув щось в дусі “Слєді за собой, а со своєй собакой я разбєрусь сама”. На це я вже хотів зачитати невелику моральну лекцію, але якраз проходила сусідка і сказала мені, що це місцева активістка Неля Лавровська, вести з нею змістовний діалог не вийде, тільки собі підпорчу нерви, а вона всіх тут вже “задовбала”. Тоді я не цікавився її персоною і просто пішов у своїх справах, і скоро про цей випадок забув…», – розповідає чоловік.

Згадати про сусідку його примусив інший випадок, який стався, коли він забирав із поштової скриньки платіжні квитанції за жовтень.

«Декілька платіжок валялось на підлозі, я підняв їх, щоб закинути в ті ящики, звідки вони випали. Видивляючись номер квартири на одній з них, око зупинилось на нібито знайомій фамілії Лавровський. І через хвилинку пригадав ту “баришню”, що вигулювала собачку. І не було б нічого цікавого в цій історії, якби не одна цифра. 78328 грн – такий борг за опалення вказаний на квитанції! Уявіть, майже 80 тисяч!!! Скільки років потрібно не платити, щоб “назбирати” таку суму? І ця історія все одно не була б незвичайною, якби такий борг був у якоїсь неблагополучної сім’ї, проте це явно не так в цьому випадку», – зазначив Раковенко.

Після цього він знайшов Лавровську в соцмережі «Фейсбук», і «отримав шок більший, ніж від суми боргу». «Вона дійсно виявилася активісткою, та ще й якою – всіх навчає життю, всіх критикує і нібито виступає за все хороше проти всього поганого. І як же її пости в фейсбуці контрастують з реальністю, із боргом в 78 тис. грн (і це тільки за опалення; скоріш за все, по іншому ситуація не краща). Виникає питання: яке моральне право такі люди мають когось повчати, шукати компромат і т. д., поступаючи отак? Не здивуюсь, якщо вона ще й критикує роботу «Теплоенергопостача», не платячи їм кошти, і в цілому ниє, що в країні погано живеться. Мені просто цікаво, це якийсь вид протесту чи ще щось, бо сім’я її явно не з бідних – гугл підказав, що вона директор ТОВ “Перша будівельна компанія України”», – додав Раковенко.

Він стурбований, чи не зобов’яжуть добросовісних платників із їхнього будинку покривати чужі заборгованості.

Видання зазначає, що з 2017 року Неля Лавровська змінювала юридичну адресу своєї компанії. «У такий спосіб “активістка” замітала сліди несплати комунальних послуг», – робить висновок автор.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!