Реклама

Ірпінська бібліотека відзначила своє 75-ліття (відео)

Надія Дроган, журналістка:

«Вітаю вас із Всеукраїнським днем бібліотек. А Ірпінська центральна книгозбірня сьогодні має подвійне свято — вона відзначає свій 75-літній ювілей. Як для такого віку, вона виглядає дуже гарно. Ходімо в гості».

З нагоди свята бібліотеку прийшли привітати не тільки ми.

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:

«Для поповнення книжкового фонду ми даруємо цю прекрасну серію нових книжок. Також ми даруємо сертифікати на придбання ксерокса та проєктора для нашої бібліотеки».

Такою сучасною, світлою, з просторими і водночас затишними залами бібліотека була не завжди. Олена Циганенко майже 40 років незмінно керує закладом. Пам’ятає всі періоди його розквіту та занепаду.

Олена Циганенко, директорка Ірпінської центральної міської бібліотеки:

«Найбільша криза була в 90-ті роки. 25 років не було ремонтів, у нас постійно текла покрівля, було холодно, дуже холодно. От на фотографіях, якщо ми подивимося — видно, що читачів було багато, по 100 чоловік у читальному залі сиділо, і люди сиділи в пальто».

Директорка каже — справжнє відродження й розквіт бібліотеки розпочався п’ять років тому.

Олена Циганенко:

«Це зразу були влиті великі кошти, зробили ремонт зразу, не частинами. Зразу зробився фасад, внутрішній капітальний ремонт усіх залів, книгосховищ, переобладнана система освітлення, завезені всі нові меблі, все наочне оформлення перероблене. Тому воно все засяяло — ви розумієте, це як квартиру хтось робить: зробив капітальний ремонт, і це вже виглядає зовсім по-іншому». 

Зараз центральна міська бібліотека — це справжній культурний, духовний центр Ірпеня. Тут постійно відбуваються мистецькі зустрічі, презентації, виставки тощо. Сюди приходять не лише як до храму знань, але й за натхненням до творчості.


Сергій Мартинюк, письменник:
 
«Саме в цій бібліотеці народився мій задум написати оповідання «Ірпінь — місто з власним обличчям». Я його написав».

А ще цю бібліотеку називають храмом сімейного читання. Адже поруч, під одним дахом розміщена і доросла, і дитяча книгозбірні. Разом тут обслуговують більше шести тисяч читачів у рік. Бібліотекарі особливо захоплюються маленькими відвідувачами. Кажуть, є такі, які за знаннями переросли й дорослих.

Аліна Бучинська, бібліотекар:

«Читають дуже багато. Різноманітні вподобання: наприклад, той же Левченко чи ось Бруснєцов — вони науково-пізнавальної (літератури), енциклопедій набрали. Усі цікаві дитячі енциклопедії — 3+ у нас є — вони беруть, читають».

Сьогодні тут можна вибрати чтиво на будь-які смаки, адже книжковий фонд постійно оновлюється і зараз налічує понад 60 тисяч примірників різноманітної літератури.

Євгенія Антонюк, керівниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міської ради:

«Сьогодні Ірпінська центральна бібліотека, а також бібліотека для дітей володіє не тільки прекрасною науково-технічною базою й постійно оновлюваним книжковим фондом, а й ще тут працюють одні з найкращих, найпривітніших, найосвіченіших і найпрофесійніших людей. Отож хочу щиро привітати усіх-усіх бібліотекарів, побажати їм передусім у наш час міцного здоров’я та творчого натхнення — проводити тут нові й нові заходи та зустрічати своїх відвідувачів».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!