Ірпінська комісія з надзвичайних ситуацій відреагувала на новий наступ коронавірусу

Photoeditorsdk Export 60 1

У зв’язку зі стрімким зростанням в Ірпінському регіоні захворюваності на COVID-19 місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила низку рішень для протидії новій хвилі епідемії.

«У нас невтішна статистика з приводу захворюваності: минулого тижня захворіли 89 людей, цього тижня — вже 120», — повідомив перший заступник міського голови Олександр Маркушин, який головував на засіданні комісії.

За словами керівника міського управління освіти і науки Олега Білоруса, з 3 до 15 вересня на карантин закрита школа №15; крім того, на самоізоляції перебувають учні восьми класів шести ірпінських шкіл.

Олександр Маркушин зауважив, що у випадку зростання кількості нових хворих (до 160 за тиждень) в Ірпені буде встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки. «Наше з вами завдання — зробити все, щоб громада Ірпеня не потрапила в «червону зону», — наголосив він. — У «червоній зоні» не працюють навчальні заклади, громадський транспорт, спортклуби, ресторани, кафе, зупиниться бізнес. А людям треба десь працювати і за щось жити».

Як зазначив при цьому директор Ірпінської центральної міської лікарні Антон Довгопол, якщо місто потрапить до «червоної зони», заклади охорони здоров’я будуть змушенні зупинити всю планову медичну допомогу.

На пропозицію першого заступника міського голови було вирішено запровадити з сьогоднішнього дня обмеження при проведенні масових заходів: у них може брати участь до 100 осіб, а на 20 квадратних метрах площі має бути не більше одної людини.

Заступниці міського голови Юлії Устич і Олегу Білорусу доручено проінспектувати всі навчальні заклади — школи й дитсадки, а «Муніципальна варта» разом із міським відділом Держпродспоживслужби відновлять перевірки магазинів, ресторанів, кафе, спортклубів тощо. Усі заклади перевірятимуть на предмет дотримання протиепідемічних обмежень та наявності достатньої кількості засобів дезинфекції. За словами Олександра Маркушина, таких самих заходів санітарної безпеки мають неухильно дотримуватись і працівники комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста.

Спортивним клубам буде рекомендовано проводити якомога більше занять на вулиці.

З понеділка відновлюється робота підрозділів, які проводитимуть у місті дезинфекцію. Це будуть спеціально екіпіровані й оснащені бригади комунальних підприємств «УЖКГ «Ірпінь» і «Управліня благоустрою міста».

Відновлюється й повноцінна робота волонтерського штабу на чолі з Антоном Головенком. «Поновлюємо списки, обдзвонюємо всіх бабусь, дідусів, щоб дізнатися, кому потрібна буде допомога (а кому вже треба допомогти), і максимально їм надаємо цю допомогу», — сказав Олександр Маркушин.

Керівники медичних закладів Ірпінського регіону доповіли про готовність до роботи в умовах другої хвилі епідемії коронавірусу. Як повідомив директор міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський, амбулаторія №4 в Ірпені знову готова працювати як протиепідемічна. Це дасть можливість обмежити контакти пацієнтів, що захворіли на COVID-19, із іншими відвідувачами амбулаторій. «Протягом доби ми можемо перевести працівників у режим роботи протиепідемічної амбулаторії», — зазначив Андрій Левківський.

Водночас у приміщенні Ірпінської центральної міської лікарні підготували 10 додаткових палат для пацієнтів із коронавірусною хворобою. Ці палати розташовані на першому поверсі та мають окремий вхід, повідомив керівник медзакладу Антон Довгопол. До 10 ліжок підведено кисень. Ще п’ять ліжок зарезервовано на базі дитячого відділення для юних пацієнтів.

Олександр Маркушин підкреслив, що вже в понеділок у лікарні має завершитися формування п’ятої медичної бригади, яка буде надавати допомогу пацієнтам із COVID-19 (працюватиме в новоствореному інфекційному блоці). До роботи в бригаді залучається 14 осіб — лікарів, медсестер і санітарок.

За словами Антона Довгопола, зараз медзаклад має 25 апаратів штучної вентиляції легень, із них 14 відведено для хворих із коронавірусом.

На засіданні комісії йшлося й про те, що нове інфекційне відділення Ірпінської лікарні цілком заповнене, і частину ліжок у ньому займають пацієнти з інших районів Київщини, а тому хворих із Приірпіння госпіталізують в інших містах. Директор лікарні запропонував звернутися до департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації та керівників міст, у яких розташовані лікарні «другої хвилі», з проханням підготувати ці заклади до прийому пацієнтів, що дасть змогу розвантажити ірпінську «інфекційку».

Міська влада планує ініціювати зміни до бюджету для виділення коштів на боротьбу з епідемією. За словами першого заступника мера, відповідні рішення розглянуть на засіданні виконкому міської ради в понеділок.

Крім того, як відзначив Олександр Маркушин, якщо епідемічна ситуація в Ірпені протягом місяця не поліпшиться, заплановане на 17 жовтня святкування Дня міста буде скасоване.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300