Ірпінська лікарня впроваджує медичну інформаційну систему

Photoeditorsdk Export 2019 11 13t130800.089

У зв’язку з реформуванням галузі охорони здоров’я Ірпінська центральна міська лікарня впроваджує медичну інформаційну систему «Доктор Елекс». Кожному пацієнту потрібно пройти реєстрацію в системі, а тому, вирушаючи в поліклініку, треба взяти з собою паспорт. Про це повідомляє адміністрація лікарні.

«У 2020 році на виконання Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» КНП «Ірпінська центральна міська лікарня» входить у другий етап медичної реформи. Основним завданням реалізації цього Закону є інформатизація закладів охорони здоров’я. КНП «Ірпінська центральна міська лікарня» проводить роботи з впровадження медичної інформаційної системи «Доктор Елекс» (МІС). Адміністрація КНП «ІЦМЛ» просить відвідувачів пройти реєстрацію в МІС із обов’язковим наданням інформаційної згоди на обробку персональних даних. Оформлення інформаційної згоди проводиться за обов’язкової наявності паспорта», – зазначається в повідомленні лікарні в соцмережі.

Як розповіла в коментарі ITV заступник головного лікаря ІЦМЛ Інна Комісарова, медична інформаційна система «Доктор Елекс» – одна з найякісніших і найбезпечніших з погляду збереження персональних даних пацієнтів. До неї будуть внесені електронні амбулаторні картки й історії хвороби, фіксуватиметься інформація про всі консультативні прийоми, результати аналізів та інших обстежень тощо.

«Якщо пацієнт був на прийомі в поліклініці і його направили на стаціонарне лікування, то лікар, який працює в стаціонарі, може з будь-якого комп’ютера, де встановлена ця медична інформаційна система, зайти в електронну картку пацієнта і побачити результати його обстежень, зроблені на догоспітальному етапі, тобто в поліклініці. Або, наприклад, якщо пацієнту зробили рентгенологічне обстеження, з рентген-кабінету знімок може бути направлений лікареві на будь-яке робоче місце», – пояснила Інна Комісарова.

Крім того, зареєстровані в системі пацієнти зможуть через інтернет записуватися на прийом до лікаря.

За словами Інни Комісарової, медична інформаційна система необхідна також для фінансування лікарні Національною службою здоров’я України (НСЗУ). «Завдяки цій системі НСЗУ буде бачити кількість пролікованих пацієнтів, і на основі цих даних здійснюватиметься фінансування закладу. Без такої інформаційної системи лікарня не зможе укласти договір із НСЗУ», – зауважила заступниця головного лікаря.

За її словами, кошти на закупівлю необхідного програмного забезпечення виділила міська рада, і для його придбання проводилися тендери. На початковому етапі лікарня придбала 12 електронних робочих місць, а згодом докупила ще 40.  

Реєстрація пацієнтів у медичній інформаційній системі «Доктор Елекс» проводиться в реєстратурі Ірпінської міської поліклініки по вул. Садовій, 38 (другий поверх) з 8.00 до 18.30.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300